MojAndroid
(x) hirdetés

A képernyőtükrözés és a tartalmak megosztása esetében a protokollok zűrzavaros összevisszasága uralkodik. A Google Cast/Chromecast, a Miracast és az Apple AirPlay között a felhasználóknak a fejüket kell vakarniuk, hogy melyik eszköz milyen protokollt támogat, és mit kellene előnyben részesíteniük. Mindegyik protokollnak megvannak az előnyei és hátrányai, de az interoperabilitás hiánya hátrányosan érinti azokat a fogyasztókat, akik nem egy ökoszisztémában gyökereztek le. A Samsung reméli, hogy a One UI 6 segítségével orvosolni tudja ezt a problémát, lehetővé téve a Galaxy okostelefonok számára, hogy további beállítások nélkül hivatalosan is támogassák a Chromecastot.

A Sammobile kiszúrta, hogy a Samsung a One UI 6 frissítéssel megkönnyítette a tartalmak Galaxy okostelefonról történő castingját a Google Cast segítségével. A képernyőtükrözést mostantól egyszerűen engedélyezheted a Beállítások > Csatlakoztatott eszközök > Intelligens nézet menüpontra kattintva, majd a három pont ikonra koppintva megnyithatod a Beállítások > Labs menüpontot. Itt található egy új beállítás a Chromecast-támogatáshoz, amelyet egyszerűen bekapcsolhatsz.

Ha engedélyezed ezt a beállítást, láthatod a helyi hálózaton lévő összes Chromecast-kompatibilis audio- és videóeszközt. A telefon képernyőjét tükrözheted Chromecast eszközökre, vagy az adott médiát kivetítheted a Smart View segítségével.

A Samsung Galaxy okostelefonok alapértelmezett Smart View képernyő casting funkciója a Miracast protokollra épült, így nem kompatibilis a Chromecast eszközökkel.

A One UI 5.1-gyel a Samsung hozzáadta a Chromecast képességet, de ez a beállítás több réteg mögé volt rejtve. El kellett menni a Beállítások > Csatlakoztatott eszközök > Intelligens nézet menüpontra, majd a hárompontos ikonra kattintva a Beállítások > Az intelligens nézetről menüpontra kellett kattintani. Ezután gyorsan tízszer rá kellett koppintani a Smart View opcióra, hogy elérjük a fejlesztői beállításokat. Ezután be kell írnunk a #00rtsp00 jelszót a fejlesztői beállítások feloldásához. Itt találhatjuk meg a rejtett Google Cast képernyőt. Ez egyáltalán nem volt intuitív.

Még a One UI 6-ban is kísérleti jellegűnek számít a Chromecast támogatás. De legalább létezik, és sok felhasználó észreveheti mivel nincs jelszó mögé zárva.

Remélhetőleg a funkció a fő beállítási oldalra kerül majd a későbbi kiadásokban.

(via)

2023.08.21.

Ezeket már olvastad?

+