MojAndroid
(x) hirdetés

Egy új elemzés szerint az Apple első microLED kijelzővel ellátott órája nem az eredetileg tervezett 2025-ben, hanem 2026-ban kerül piacra a gyártási folyamat technológiai korlátai miatt. A jelentés szerint az LG az Apple fő beszállítója (és valószínűleg egyelőre az egyetlen), és a koreai technológiai óriás keresi a módját annak, hogyan lehetne megvalósíthatóvá tenni a microLED panelek gyártását.

Jelenleg a microLED-gyártás több okból is rendkívül drága, mindenekelőtt az alacsony hozam miatt. Ezeknek a paneleknek a gyártása nagyon trükkös, és sok egység nem felel meg a szabványnak. A mikroszkopikus méretű fénykibocsátó diódák természete az egész folyamatot nehézkessé teszi.

Az LG állítólag már előállt egy megoldással a hibás microLED panelek javítására, de ez a folyamat önmagában is elég drága jelenleg. Ezért az LG most szabadalmakat vásárol, köztük a tajvani Ultra Display Technology cég által benyújtott 14 amerikai szabadalmat. Ezek a szabadalmak a chipek megbízhatóbb és pontosabb elhelyezésével kapcsolatosak, ami nagyobb hozamot eredményez.

Az első Apple Watch, amely a microLED panellel érkezik az Ultra lesz, és a technológia később átcsorog majd a normál modellekre is.

(via)

2023.08.11.

Ezeket már olvastad?

+