MojAndroid
(x) hirdetés

A mai okostelefonok rengeteg hozzáférhetőségi fejlesztéssel rendelkeznek, köztük számos funkcióval a látássérültek számára. Mi van azonban, ha ez valakinek nem elég?

Az amerikai Raz Mobility vállalat bemutatta a vakok és gyengénlátók számára készült SmartVision 3 okostelefont. Elég csak ránézni, hogy rájöjjünk, hogy nagyon különbözik a piacon lévő Android-telefonok 99%-ától.

Rengeteg funkció a vakok számára

A SmartVision 3 kezdetnek egy fizikai T9-es billentyűzettel rendelkezik a gépeléshez. Ez pedig fontos a látássérült felhasználók számára, mivel a virtuális billentyűzethez képest konzisztens, tapintható élményt nyújt. A billentyűzet fizikai navigációs gombokkal is rendelkezik, így a fogyasztók az érintőképernyő használata nélkül is eligazodhatnak az operációs rendszerben.

Az új Android telefon olyan praktikus funkciókat is kínál, mint a Google Assistant megidézésére szolgáló dedikált hardveres billentyű, az érintőképernyő használatakor megszokott TalkBack funkció, valamint számos látásjavító eszköz. Ez utóbbiak között bankjegyfelismerő, fényérzékelő, színérzékelő, navigációs alkalmazás és képernyőnagyító is található.

A Raz Mobility telefonja vezeték nélküli töltést is tartalmaz (bár 5 W-os teljesítményen), ami talán az első alkalom, hogy vezeték nélküli töltést látunk egy T9-es billentyűzettel ellátott telefonon. Ez mindazonáltal praktikus kiegészítő lehet a célpiac számára, hiszen nem kell keresgélni a töltőportot és a kábelt.

Egyébként a telefon többi része egyenesen középkategóriás, egy 2019-es Helio P70 budget processzort (itt nincs 5G), 4 GB RAM-ot, 64 GB tárhelyet és egy 3,5 hüvelykes 640 x 960-as képernyőt kap a vásárló. 3500 mAh-s akkumulátor van a telefonban,  ami a kisebb képernyővel és a 4G-kapcsolattal együtt tisztességes üzemidőt biztosít. Érdemes még megjegyezni, hogy a SmartVision 3 microSD-bővítést (akár 128 GB-ig) és 3,5 mm-es portot kínál, két olyan funkciót, amelyet nem látunk túl gyakran a modern Android-telefonokon.

További figyelemre méltó funkciók közé tartozik a dual-SIM támogatás, a Google Play Store, a 16MP+2MP-es hátsó kamera párosítás, az 5MP-es szelfi fotós és a hátsó ujjlenyomat-olvasó.

A SmartVision 3 ára és elérhetősége

Azok, akik a telefon középkategóriás alapadottságaihoz középkategóriás árat várnak, nagyot tévednek azonban. A Raz Mobility 539 dollárért árulja a SmartVision 3-at az Egyesült Államokban. Ez nem kevés pénz, azt kell mondanunk.

A vállalat egy 599 dolláros változatot is árul, amelyhez vezeték nélküli töltőpad, telefonborító, képernyővédő, kulcstartó, gyalogos GPS-alkalmazás és könyv-/dokumentumolvasó is jár.

Nyilvánvalóan nem sok olyan Android-telefon van, amely billentyűzettel és speciális fejlesztésekkel rendelkezik a látássérült felhasználók számára, ezért örülünk, hogy ez a telefon létezik. Az olyan funkciók, mint a vezeték nélküli töltés, a 3,5 mm-es port és a microSD-támogatás, egyedülálló ajánlatot jelentenek.

Ha ezt mondjuk, érdemes megfontolni az olyan billentyűzetet használó telefonokat, mint az Unihertz Titan Pocket, vagy az olyan régebbi telefonokat, mint a BlackBerry Key2 LE, ha csak a fizikai bevitelre van szükséged. Sok Android telefon is rendelkezik olyan funkciókkal, mint a TalkBack, a nagyítás, a Select to Speak és a hangleíró funkció. Tehát érdemes először ezeket a funkciókat kipróbálni, mielőtt valaki megvásárolna egy olyan készüléket, mint a SmartVision 3.

(via)

2023.08.02.

Ezeket már olvastad?

+