MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Galaxy Z Flip5 legfontosabb frissítése a nagyobb, mappaszerű fedlapos kijelző. Ez több mint háromszor nagyobb, mint a Flip4-é. Bár gyárilag kissé korlátozott a funkcionalitása, szerencsére a Samsung háttértáras szoftverével és a Good Lock nevű hivatalos barkácseszközzel bővítheted a funkcionalitását.

A legegyszerűbben úgy adhatsz hozzá néhány alkalmazást a fedőképernyőhöz, ha belépsz a Flip5 beállításaiba, majd a ‘Labs’ menüpontba, és engedélyezed az ‘Apps allowed on cover screen’ (Alkalmazások engedélyezettek a fedőképernyőn) opciót. Ezáltal a Térképek, a Google és a Samsung által fejlesztett alkalmazások, valamint a Netflix és a YouTube elérhetővé válnak a fedőképernyőn.

Ahhoz, hogy a legtöbb más alkalmazás is működjön, telepítened kell a Good Lockot a Samsung Galaxy áruházából. Ez egy olyan fejlett eszköz, amely a Galaxy telefonok fejlett funkcióit független telepíthető modulok segítségével oldja fel. Lenyűgöző dolgokra képes a Galaxyval, de sok országban nem érhető el.

Ha van hozzáférésed a Good Lockhoz, akkor telepítse a Galaxy Store-ból, majd keresd meg a Good Lockon belül a “Multistar” modult. Telepítsd ezt, majd belül keresd meg a ‘Life Up’ fület, és azon belül menj be az ‘I ♡ Galaxy Foldable’ menübe. Ezen belül meg fogod látni a ‘Launcher Widget’-et, koppints rá, és engedélyezd az összes olyan alkalmazást, amelyet a fedőképernyőn szeretnél használni. Ne feledd, hogy mindez kísérleti jellegű, és előfordulhat, hogy egyes alkalmazások nem a tervezett módon működnek, vagy egyáltalán nem is működnek majd.

Mégis, ez a funkció jobb, mint a semmi, és arra számítunk, hogy a Samsung néhány szoftverfrissítéssel finomhangolja majd, amint a Galaxy Z Flip5 az emberek kezébe kerül.

(via)

2023.07.28.

Ezeket már olvastad?

+