MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Galaxy S24 bemutatásáig még több hónap hátra van, de a pletykák már most felbukkantak a jövőbeli zászlóshajó telefonról.

A Samsung Galaxy S23 sorozat, ideértve a Galaxy S23 Plus-t és a Galaxy S23 Ultra-t, gyorsan a legjobban kedvelt Samsung és egyben Androidos telefonok közé került, amelyeket teszteltünk. Úgy tűnik, hogy a Galaxy S24 még tovább viszi az előző modellek fejlesztéseit, fokozott teljesítménnyel, jobb kamera hardverrel és más újításokkal. Összegyűjtöttük a Galaxy S24 sorozatra vonatkozó pletykákat alább, és ezt az oldalt folyamatosan frissíteni fogjuk, ahogy újabb információk érkeznek.

Samsung Galaxy S24: Várható megjelenés

Valószínűleg a Galaxy S24 sorozat 2024 januárjában vagy februárjában érkezik meg, a tavaszi Galaxy Unpacked eseményen. Lehet, hogy más új Samsung kütyükkel osztja majd meg a színpadot, például ahogy a Galaxy S23 idei megjelenésekor a Galaxy Book 3 sorozattal tették, de valószínűleg az esemény továbbra is főként az új csúcsmodellekre összpontosul.

Samsung Galaxy S24: külső dizájn és tokok

A kiszivárgott információk szerint a S24 és S24 Plus kialakítása és stílusa megegyezik elődeikével. Azonban a Samsung évről évre finomítja telefonjai dizájnját, így lehet, hogy nem lesznek teljesen azonosak, így az előző modellre használt telefontokok nem fognak illeszkedni maradéktalanul az új készülék hátlapjára.

Fontos leszögezni, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogyan alakul majd a Galaxy S24 sorozat kialakítása, de valószínűleg a Galaxy S24 és S24 Plus modelleken továbbra is kerekített sarkokkal és lapos oldalakkal találkozunk, míg a Galaxy S24 Ultra a Galaxy Note szellemét őrzi meg, ívelt élekkel és szögletes sarkokkal.

Bármilyen formája is legyen az új Samsung készüléknek, abban biztos lehetsz, hogy megfelelő kijelző és hátlap védelemre lesz szükséged ahhoz, hogy nyugodtan használd az új telefonod. Szerencsére a Phonebox.hu-nál minden különböző modellre választhatsz Samsung tokot, legyen szó ütésálló, vagy vékony szilikon hátlapról, ami nem takarja el a legújabb mobiltelefonod.

A Render művész Technizo Concept előzetesen megtervezte a Galaxy S24 Ultra kialakítását, mielőtt konkrétabb szivárogtatások kerültek volna nyilvánosságra. A telefon jelentősen hasonlít a Galaxy S23 Ultra-ra, de új megjelenést kapott a kamera blokkja.

Samsung Galaxy S24: kijelző méretek és panelek

Feltételezzük, hogy a Samsung megőrzi háromrészes Galaxy S sorozatát a Galaxy S24 sorozattal is. Ez azt jelentené, hogy az új kínálat valószínűleg egy 6,1 hüvelykes standard modellt, egy 6,6 hüvelykes Galaxy S24 Plus-t és egy 6,8 hüvelykes Galaxy S24 Ultra-t foglalna magában.

A kijelzők esetében valószínűleg AMOLED paneleket és legfeljebb 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát láthatunk minden modellen, de a standard és Plus modelleken 48 Hz-es minimális frissítést, míg az Ultra modellen hatékonyabb 1 Hz-es minimális frissítést kaphatunk. Ha a Samsung folytatja a S22 sorozatban alkalmazott trendet, akkor hasonlóan a normál S23-hoz és S23 Plus-hoz, a S24-nél is FHD felbontást kapunk, míg az Ultra egy magasabb QHD felbontást kap.

Samsung Galaxy S24: Kamerák

Egyelőre nem sok változásról szólnak a pletykák a standard modellek kamerái kapcsán. Egy nagy pletyka azonban azt állítja, hogy a Galaxy S24 és a Galaxy S24 Plus ugyanazokkal a 50 MP-es kamerákkal érkeznek majd, mint az előző modellek. Elképzelhető, hogy a maradék 12 MP-es ultraszéles/10 MP-es 3x optikai zoom/12 MP-es előlapi érzékelő is megjelenik majd a S24 modelleken, és valójában legutóbb azt hallottuk, hogy a 12 MP-es előlapi kamera valóban megmarad.

A Galaxy S24 Ultra esetében valószínűleg nem lesz változás a 200 MP-es főkamera tekintetében sem, és valószínűleg nem is a 12 MP-es ultraszéles látószögű vagy az előlapi 12 MP-es kamera esetében sem. Azonban egy pletyka szerint az Ultra kamerája 1 hüvelykes szenzort kap, amely az egyik legnagyobb a piacon – és nagyobb, mint az iPhone 15 Pro Max-ra pletykált szenzor.

Az S24 Ultra telefotó kamerái kiterjesztett képességeket kaphatnak egy hosszabb zoom, jobb optika, nagyobb szenzor és szélesebb rekesznyílás segítségével a fényesebb képekért, állítja a kiszivárogtató RGcloudS. Ez akár 150x-es maximális zoomot is eredményezhet (jelenleg 100x az Ultra-n), és még impozánsabb változó zoomot is lehetővé tehet.

Egy másik forrás megerősíti az Ultra extra képességeinek jelenlétét, beleértve a hibrid zoomot, amely a 3x és 10x optikai zoom közötti váltást teszi lehetővé a Galaxy S24 Ultra esetében. Ez lehetővé tenné a kamera nagyítási szintjének állítását anélkül, hogy pixelekre kellene vágnia, hasonlóan ahhoz, amit a Sony Xperia 1 IV-nél kapunk.

Samsung Galaxy S24: Műszaki adatok és teljesítmény

Nem meglepő, hogy a Samsung Galaxy S24 Ultra valószínűleg a Snapdragon 8 Gen 3 lapkával fog futni, és valószínűsíthető, hogy ez a chipset a többi Galaxy S24 modellbe is bekerül, mivel a Samsung hajlamos az összes zászlóshajó telefonját ugyanazokkal a chipekkel ellátni.

Az Ice Universe technikai informátor szerint a Snapdragon 8 Gen 3 több teljesítményt fog nyújtani, mint az elődje, a teljesítmény és hatékonysági magok kombinációjával, de ezek mellet megőrzi az energiahatékonyságát a Snapdragon Gen 2-nek.

Egy másik jelentés szerint a Galaxy S24 jelentős grafikai fejlesztést kap, amely akár 50%-kal gyorsabb GPU-t jelent. Ez potenciálisan túlszárnyalhatja az iPhone 15 Pro-t.

Nem világos, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 lesz-e az összes Galaxy S24 modellben, ahogyan azt néhányan gondolják, vagy a Samsung ismét megosztja a piacot az Exynos processzorával. Külön jelentések szerint a Samsung fontolgatja a saját chipsetek visszatérését legalább néhány Galaxy S24 modell esetében. Nem világos, hogy mely régiók kapnák meg az egyes processzorokat, bár azt sugallják, hogy Európát érintheti ez, ahogyan korábban is történt.

Bár az eddigi Exynos-alapú Galaxy S modellek soha nem érték el a Snapdragon-alapú társaik szintjét, a Samsung úgy tűnik, hogy dolgozik azon, hogy csökkentse ezt a különbséget. Kiszivárgott Geekbench eredmények azt mutatják, hogy az Exynos 2400 jobb többmagos eredményeket ér el, mint az Apple A16 Bionic és a Snapdragon 8 Gen 2.

2023.07.27.

Ezeket már olvastad?

+