MojAndroid
(x) hirdetés

A Huawei tavaly szeptemberben indította útjára a Mate 50 sorozatot, így ez azt jelenti, hogy már csak hetek választanak el minket a Mate 60 család hivatalos bemutatójától. Múlt héten kiderült, hogy a széria a Huawei saját, az Apple által úttörőként bevezetett Dynamic Island koncepcióját fogja bevezetni, ma pedig a Mate 60 hátlapjáról kaptunk néhány hírt.

A Dynamic Island szerű funkciót utoljára a Mate 40 és P40 sorozatokban láthattuk 2020-ban, és most a vállalat arra készül, hogy a Mate 60 szériával idén ősszel ismét leválasztja a dupla kamerákat és a 3D ToF szenzorokat a keretről. Ez lesz egyben az első alkalom, hogy a Huawei bevezeti ezt a középre helyezett kettős szelfikamera-kialakítást, amelyet az Apple az iPhone 14 Pro sorozatban vezetett be először.

A két kamera, amelyek közül az egyik ToF-érzékelő nem újdonság a Huawei zászlóshajóknál. Már 2019 és a Mate 30 megjelenése óta létezik, sőt, egy rövid időre még a P sorozatba is bekerült. A különbség most az elhelyezésben van – a korábbi Mate telefonokon vagy a kijelző szélén, vagy egy teljes értékű notch mögött volt.

Amikor az Apple elhozta a legújabb iPhone-okat, bevezette a Dynamic Island nevű szoftveres funkciót is, ami a legjobbat hozta ki a kivágásból, amit kevesen találtak esztétikusnak. Arra számítunk, hogy a Huawei is valami hasonlót fog tenni – az értesítések és az alkalmazások tervezése ennek a kicsi, de a vásárlók számára láthatóan fontos területnek az optimalizálása és kihasználása köré fog épülni.

Mint kiderült, a hátlapján lévő kamerasziget kör alakú lesz, talán az elődjéhez hasonlóan. Persze csak akkor, ha a kiszivárgásban szereplő információk beigazolódnak.

A fent látható kép állítólag a Mate 60 hátsó borítójának formája. Ezt fogják használni a telefon hátlapjának elkészítéséhez. Mint látható, a sziget egyértelműen kör alakú, és négy lyuk található rajta a kameráknak, valamint néhány további a különböző érzékelőknek. A kamerák helyzete azonban más, mint a Mate 50 esetében. A periszkóp zoom objektív érdekes módon a pletykák szerint “új technológiát fogad el”. A kör, amely a kamerasziget alatt van, a vezeték nélküli töltőtekercs területének öntésére szolgál.

Néhány korábbi jelentés azt állította, hogy a Huawei elhagyhatja a Qualcommot, és egy titokzatos házon belüli chipsetet használhat, de a Snapdragon 8 Gen 2 jelenleg jobb tippnek tűnik.

(via)

2023.07.26.

Ezeket már olvastad?

+