MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung évek óta következetesen finomítja Galaxy Tab sorozatát, és a Galaxy Tab S9 trióval megérkezett a legújabb család. A tavalyi évhez hasonlóan a Samsung hoz egy 11 hüvelykes képernyővel rendelkező vanília táblagépet és egy plusz méretű változatot 12,4 hüvelykes képátlóval, míg a csúcsmodell Ultra egy hatalmas 14,6 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X panellel büszkélkedhet.

gsmarena.com

A Galaxy Tab S9 Ultra első ránézésre talán nem sokban különbözik elődjétől, de a Samsungnak sikerült több figyelemre méltó fejlesztést is eszközölnie. Mindhárom Galaxy Tab S9 modell immár IP68-as por- és vízállósággal rendelkezik, így ezek az első olyan mainstream Samsung táblagépek (létezik a robusztus Tab Active termékcsalád is), amelyek ilyen szintű védelemmel rendelkeznek.

A Galaxy Tab S9 Ultra tágas, 14,6 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzőt kínál 1848 x 2960px felbontással és 120 Hz-es változó frissítési frekvenciával. Az újdonság itt a Samsung Vision Booster, amely a Galaxy S23 készülékeken is jelen van, és javítja a kijelző láthatóságát és színeit rendkívül fényes körülmények között. A notch kivágás továbbra is jelen van, és egy pár 12MP-es előlapi kamerának ad otthont – egy normál széles és egy ultraszéles modulnak. Az AKG hangolású négy hangszóró most 20%-kal nagyobb lett, és az optikai kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is átkerült.

gsmarena.com

A Galaxy Tab S9 sorozat a zászlóshajó Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkakészlettel van felszerelve, akárcsak a Galaxy S23 sorozat és a Samsung legújabb összecsukható készülékei. A Tab S9 Ultra 12GB vagy 16GB RAM-mal és 256/512GB vagy 1TB tárhellyel konfigurálható. Mindegyik Tab S9 készülék konfigurálható csak Wi-Fi vagy csak 5G trimmben is, és természetesen támogatják a microSD kártyás bővítést.

A Tab S9 Ultra hátlapja kifinomult dizájnnal rendelkezik, kettős kameragyűrűvel és LED vakuval. Van egy 13 megapixeles főérzékelő autofókusszal és 4K videofelvételi képességgel, akár 60 kép/mp sebességgel. A másodlagos modul egy 12MP-es ultraszéles lencse, ami figyelemre méltó fejlesztés lehet a Tab S8 Ultra 6MP-es egységéhez képest.

A Tab S9 sorozat Android 13-at és One UI 5.1-et futtat és  a Samsung emellett négy Android-frissítést és öt évnyi biztonsági frissítést is ígér. A táblagépet használhatjuk bizonyos telefonok külső kijelzőjeként, pl. a most megjelent Z Fold és Z Flip esetében is.

gsmarena.com

A Tab S9 sorozatú készülékek néhány exkluzív alkalmazást és funkciót is kapnak, mint például a GoodNotes – az egyik legnépszerűbb iPad alkalmazás jegyzetelésre, amely végre átkerül az Androidra, és kizárólag a támogatott Samsung Galaxy Tab készülékeken lesz elérhető.

A másik ilyen alkalmazás a LumaFusion – a profi videószerkesztő alkalmazás szép kedvezményt kínál a Tab S9 tulajdonosok számára 50%-os kedvezménnyel. A Samsung továbbra is mindhárom tabhoz mellékel egy S Pen tollat. A Tab S9 Ultra egy 11 200 mAh-s akkumulátorral is büszkélkedhet, 45 W-os gyorstöltéssel, de a saját töltőfejlről gondoskodni kell, mivel azt nem tartalmazza a kiskereskedelmi csomag.

gsmarena.com

A Samsung Galaxy Tab S9 Ultra bézs és grafit színekben kapható, és 1199 dollár/£1,199-ért indul. A Samsung Galaxy Tab S9 ára 799 dollárról indul, míg a Tab S9+ 999 dollárról indul. Az előrendelések ma kezdődnek, míg a nyílt értékesítés augusztus 11-én indul.

(via)

2023.07.26.

Ezeket már olvastad?

+