MojAndroid
(x) hirdetés

Néhány hete láttunk egy jelentést, miszerint a Galaxy S23 FE az Exynos 2200-at használja majd, sőt, még egy Geekbench eredmény is született, ami ezt megerősíteni látszik. Egyes régiók (például az USA) azonban a Snapdragon 8 Gen 1-et kapják helyette.

Azonban lehet, hogy ennél többről van szó. A Samsung idén kizárólag a Snapdragon 8 Gen 2-re váltott a Galaxy chipeknél az S23-as generációnál, és voltak olyan állítások, hogy a Qualcommal kötött megállapodás az S24-es sorozatra is kiterjed. Bár ez még mindig igaz lehet, a Samsung most azt fontolgatja, hogy egyes régiókban visszahozza az Exynos-t a Galaxy S24 sorozathoz, számol be a Pocket Lint bennfentesektől származó információk alapján.

Samsung Galaxy S23 FE

Még ha az S23 FE a régi Exynos 2200-at használja is az S22 sorozathoz, a 2024-es zászlóshajónak az Exynos 2400-ra kellene váltania. Ennek a lapkának a GPU-ja állítólag négyszer annyi számítási egységgel rendelkezik, mint a 2200-as Xclipse 920-as Xclipse, így a grafikus teljesítménynek hatalmas lökést kapna.

Emellett néhány (nagyon) korai CPU benchmark szerint az egymagos teljesítménye a Galaxy SD 8 Gen 2 közelébe, a többmagos teljesítménye pedig 20%-kal magasabb. Természetesen az Exynos 2400-nak a 8 Gen 3 chippel kell majd versenyeznie, így még korai lenne megjósolni, hogy ez a kettő hogyan teljesít majd egymás ellen.

Ben Wood, a CCS Insight vezető elemzője és CMO-ja a Pocket-lintnek elmondta:

Meglepődnék, ha a Samsung úgy döntene, hogy visszatér az Exynoshoz a fontos európai piacon, de néhány kisebb piacon talán láthatjuk, hogy a Samsung házon belüli platformja játékban van. Valószínűleg van egy olyan oldala is a dolognak, hogy a Samsung a Qualcomm-al sem akar szakítani, így ez az ami a legújabb pletykák hátterében állhat.

A végleges döntés valószínűleg még hónapokig várat magára, és a Samsung talán megvárja, hogy a Galaxy S23 FE milyen fogadtatásra talál, mielőtt irányt vált a rendkívül fontos Galaxy S24 sorozatával kapcsolatban.

(via)

2023.07.26.

Ezeket már olvastad?

+