MojAndroid
(x) hirdetés

Az Asus Zenfone 10 hivatalos, és számos fontos fejlesztést hoz elődjéhez képest. Bár elölről szinte ugyanúgy néz ki mint elődje, amint a felszín alá tekintünk, máris megjelennek az újdonságok.

Mindez a legújabb Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel kezdődik, akár 16 GB RAM-mal, amely 15%-kal gyorsabb számítási, 20%-kal gyorsabb játékteljesítményt és – ami talán a legfontosabb – 15%-kal jobb hatékonyságot biztosít.

Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy a Zenfone 10 közel 13%-kal javítsa a 4300mAh kapacitású akkumulátor kitartását. A Zenfone 9 egyik fő panasza a vezeték nélküli töltés hiánya volt, és ezt az Asus a 10-esben orvosolta, 15W-os Qi töltés támogatással. A vezetékes 30W-os HyperCharge töltésben látszólag nincs változás.

Továbbra is egy 5,9 hüvelykes 1080x2400px-es AMOLED kijelzőt kapunk, de ez 144Hz-es frissítési frekvenciára lett felturbózva. A legmagasabb sebességet a játékra tartogatják, így nagyrészt ugyanazt a 120 Hz-es, 6 hüvelykes alatti kijelzőt kapod. Ezzel a Zenfone 10 továbbra is a piacon lévő kompakt zászlóshajó telefonok nagyon exkluzív klubjában marad. A kijelző DCI-P3 kalibrált, 1 alatti Delta-E színpontossággal, 1100 nites csúcsfényerővel és Gorilla Glass Victus védelemmel rendelkezik.

Az Asus egy kicsit változtatott a hátlapi kialakításon, bár még mindig tartalmazza a névtáblát, akárcsak a Zenfone 9 esetében.nAz Asus két új színváltozattal – Eclipse Red és Aurora Green – egészítette ki a Midnight Black, Comet White és Starry Blue palettát.

A kamerák is változtak: az 50MP-es 1/1,56 hüvelykes főegység 24 mm-es f/1,9-es objektívvel és a második generációs 6 tengelyes hibrid kardánstabilizátorral frissült. Vannak még 12MP-es ultraszéles, és egy 32MP-es szelfi kamera is. Mindkét kamera elvesztette az autofókuszálást, de az Asus azt ígéri, hogy az új kamera óriási mértékben javította az éjszakai üzemmódú képalkotást.

A gimbal, amire a fő kamera van szerelve, elég lenyűgöző, tekintve, hogy mennyire stabil volt már a Zenfone 9 is. A rendszer a giroszkóp segítségével érzékeli a kamera rázkódását, ami aztán az optikai képstabilizátorral együtt bekapcsolja az elektronikus képstabilizátort, hogy kissé elmozdítsa a képet, ami összességében stabil felvételt eredményez. Az adaptív EIS a felvétel alapján választja ki az optimális látómezőt, és szükség esetén tovább tud vágni, hogy a lehető legjobb állóképességet biztosítsa. A Zenfone 10 a gimbal segítségével engedélyezi a Light Trail módot – így kézből tartva készíthetsz közlekedési nyomokat, fénygraffitiket, hosszú expozíciójú vízesés- és mozgás közbeni portrékat.

Az Asus Zenfone 10-et egy ragasztóanyag nélkül, újrahasznosított papír és szója tinta felhasználásával készült, környezettudatos dobozban szállítják. A csomagban a Zenfone 10, egy USB-C kábel, egy 30 W-os töltő és egy bumper tok található.

Az Asus mától kínálja a Zenfone 10-et a weboldalán és kiválasztott kiskereskedelmi partnerein keresztül, 799 eurótól a 8/128 GB-os alapváltozatért. A tárhely megduplázása 849 euróra emeli az árat, míg a 16/256 GB-os változat 929 euróba kerül. Egy 16/512 GB-os modell is készül, de annak árazását még nem erősítették meg.

(via)

2023.06.30.

Ezeket már olvastad?

+