MojAndroid
(x) hirdetés

Az NFC-alapú fizetések ma rendkívül népszerűek, mivel a Google Wallet és az Apple Pay lehetővé teszi, hogy az emberek a kártyájuk megérintése nélkül fizetni tudjanak. Nem minden telefon rendelkezik azonban NFC-chippel, így ezek a felhasználók kénytelenek QR-kód alapú fizetéseket alkalmazni.

Most a Google bejelentette, hogy a Google Wallet végre megkapja a QR-kód alapú fizetések támogatását is. A vállalat a hírt egy sor Brazíliára vonatkozó bejelentés részeként hozta nyilvánosságra, és a funkció egyelőre valóban csak erre a piacra korlátozódik.

A következő hónapokban bevezetésre kerülő új funkció lehetővé teszi, hogy bármely Androidos készülék képes legyen digitális fizetéseket végrehajtani hitel- és betéti kártyákkal, a fizetési automaták dinamikus kódjainak kamerával történő beolvasásával

– olvasható a bejelentés egy részletében.

Akárhogy is, egy első féltől származó QR-alapú megoldás nagy dolog a feltörekvő piacokon. Ezekben a régiókban sok alacsony kategóriájú okostelefonon eleve nincs NFC, így a fogyasztók kénytelenek harmadik fél szolgáltatásain keresztül QR-alapú fizetéseket használni. Ráadásul az a tény, hogy e fizetések lebonyolításához csak egy kamerára és adatkapcsolatra van szükség, azt jelenti, hogy elméletileg lehetséges a QR-kódos fizetés egy egyszerű telefonon keresztül is.

Megkérdeztük a Google-t, hogy a Wallet új QR-kódos fizetési funkciója Brazílián kívül is elérhető lesz-e a jövőben. Frissítjük a cikket, amint a vállalat válaszol nekünk.

(via)

2023.06.28.

Ezeket már olvastad?

+