MojAndroid
(x) hirdetés

A HMD Global az év elején dobta piacra a Nokia G22-t, amely egy olyan olcsó telefon, amelyet a felhasználók javíthatnak. Most a vállalat a Nokia G42 5G-vel folytatja ezt a trendet. A HMD azt állítja, hogy az új telefon a cég első otthon javítható 5G okostelefonja, és az iFixittel együttműködve útmutatókat és alkatrészeket biztosít.

Kijelzőt, akkumulátort, töltőportot és hátlapot lehet majd cserélni, ezek az alkatrészek az iFixiten keresztül a következő öt évben lesznek elérhetőek. Érdemes megjegyezni, hogy ez nem egy hagyományos értelemben vett cserélhető akkumulátor, mivel a hátlap eltávolításához továbbra is szerszámra lesz szükség.

Mit kap még?

Eltekintve a fogyasztói javíthatóságra való összpontosítástól, a telefon Snapdragon 480 Plus 5G chipsetet, 4GB-6GB RAM-ot, 128GB bővíthető tárhelyet, 6,56 hüvelykes 90Hz-es LCD képernyőrt (Gorilla Glass 3 üveggel) és 5000mAh-s akkumulátort kapott, amely 20W-os vezetékes töltési sebességgel tölthető. Szerencsére a készülék IP52-es besorolással is rendelkezik a fröccsenésállóság érdekében.

A Nokia G42 5G egy szerény, hármas hátsó kamerarendszerrel szolgál, amely egy 50 megapixeles fő kamerát és egy pár 2 megapixeles érzékelőt (makró és mélységérzékelő) tartalmaz. Az előlapon egy 8 megapixeles kamera áll rendelkezésre a szelfikészítéshez és a videohívásokhoz.

További figyelemre méltó specifikációk közé tartozik a Bluetooth 5.1, a Wi-Fi 6, az NFC-támogatás, valamint az OZO 3D hangfelvétel és -lejátszás.

A Nokia legújabb készüléke Európában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban lesz kapható. A készülék So Purple és So Grey színváltozatokban érkezik majd.

A HMD szerint a fő 6GB/128GB-os modell 199 dollárért, 249 euróért és 199 fontért lesz kapható. Néhány európai országban egy 4GB/128GB-os modell is elérhető lesz, de erre a változatra vonatkozóan nincsenek árképzési adataink.

(via)

2023.06.28.

Ezeket már olvastad?

+