MojAndroid
(x) hirdetés

Az Amazfit bejelentette az új Cheetah sorozatot a Performance termékcsalád keretében. Ez a futókat célozza meg, és az első okosórák, amelyeket az Amazfit a Cheetah sorozat részeként indított el, a Cheetah és a Cheetah Pro nevet viselik.

Amazfit Cheetah Pro

Beszéljünk először az Amazfit Cheetah Pro óráról. Úgy hirdetik, mint “prémium órát elit futóknak, akik optimalizálni szeretnék teljesítményüket”, és egy 1,45″-os Always-On AMOLED kijelzőt tartalmaz 480×480 pixeles felbontással. Gorilla Glass 3 védi, és 1000 nits csúcsfényerővel rendelkezik, hogy a képernyőn megjelenő információk erős napfényben is olvashatóak legyenek. A kijelző emellett több mint 100 óraszámlapot is támogat.

Az Amazfit Cheetah Pro lünetta titánötvözetből készült a prémium és professzionális megjelenés érdekében, míg a középső keret szálerősítésű polimerből készült, hogy az óra könnyű maradjon. A Cheetah Pro egy izzadságelvezető nejlon szíjat használ, amely 22 mm széles és 150-220 mm között állítható hosszúságú.

A Cheetah Pro egy érzékeny gombbal és egy kényelmes koronával rendelkezik a jobb oldalán, ami megkönnyíti a felhasználó számára az óra vezérlését, még intenzív futás közben is. És mivel a Cheetah Pro a futókat célozza meg, egy mesterséges intelligenciával működő Zepp Coach-ot is tartalmaz, amely a felhasználó céljaihoz igazított, személyre szabott futási terveket kínál, amelyek hétről hétre a felhasználó teljesítménye és állapota alapján módosulnak.

Egyes országokban a Zepp Coach egy AI Chat chatbotot is tartalmazni fog egy rövid bemutató erejéig, mielőtt előfizetéses szolgáltatássá válik. Generatív AI-t és alkalmazott nagy nyelvi modellt (LLM) használ a felhasználó természetes nyelvi leírásainak hangon vagy begépelt parancsokon keresztüli felismeréséhez, hogy könnyen érthető válaszokat adjon a sporttal kapcsolatos kérdéseikre. Az Amazfit szerint “ez olyan, mintha egy igazi emberi személyi edzővel egy személyes edzésen vennénk részt”.

A futóknak szánt egyéb funkciók közé tartozik a Virtual Pacer, a Race Achievement Prediction és a Track Run Mode. A Virtual Pacer segítségével beállíthatsz egy AI tempócélt, és ha már van néhány futásod, a Race Achievement Prediction segítségével megnézheted, hogyan teljesítenél a verseny napján.

A Track Run Mode (Pályafutás mód) viszont minden körre vonatkozóan időt, távolságot és tempóadatokat szolgáltat, és ha szükséges, a Cheetah Pro algoritmusa korrigálni tudja a pályát és a távolságot, hogy a Zepp alkalmazásban a teljesítményadataid megfeleljenek a kiválasztott sávnak megfelelően.

Az Amazfit a futóknak szánt MaxTrack GPS technológiáját is reklámozza. Ez egy kétsávos GPS-antennát (L1 és L5) használ, amely a műholdas jelek csaknem 100%-át fogadja, és csökkenti a magas épületek és fák által okozott többutas interferenciát, így pontosabb helymeghatározást biztosít. A Cheetah Pro hat műholdas helymeghatározó rendszert is támogat a megbízható lefedettség érdekében.

A Cheetah Pro felhasználói ezt a GPS-technológiát a Zepp alkalmazásból importált útvonalfájl és a tervezett tevékenységi terület színes offline térképének importálásával használhatják a pontos navigációhoz futás közben.

Az Amazfit Cheetah Pro a szokásos egészségügyi és fitnesz funkciókkal is rendelkezik, beleértve az alváskövetést, a stresszfigyelést, a vér-oxigénszint-ellenőrzést és a pulzusszám-követést. Az okosóra Bluetooth-on keresztül szívritmus-szíjakkal is összekapcsolható a még pontosabb pulzusszám-követés érdekében. Támogatja továbbá a több mint 150 beltéri és kültéri sportolási módot, és képes automatikusan felismerni 25 erőnléti gyakorlatot.

Az Amazfit Cheetah Pro többi kiemelkedő tulajdonsága közé tartozik az offline zenelejátszás, az Amazon Alexa, az offline hangasszisztens és a Bluetooth telefonhívások támogatása. Az okosóra mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, Zepp OS 2.0-t futtat több mint 100 alkalmazás támogatásával, és támogatja a WLAN 2,4 GHz-es és a Bluetooth 5.3 kapcsolatot.

Az Amazfit Cheetah Pro egy 440 mAh kapacitású akkumulátort tartalmaz, amely két órát vesz igénybe a teljes feltöltéshez. Tipikus használat esetén akár 14 napig is kitarthat, erős használat esetén pedig akár 7 napig is. A Cheetah Pro 5 ATM vízállósággal rendelkezik, súlya pedig 43 g a szíjjal együtt (szíj nélkül 34 g).

Amazfit Cheetah

Az Amazfit Cheetah két változatban kapható – kerek és szögletes. Csak az előbbiről, az Amazfit Cheetah (Round) nevű változatról tudunk részleteket, ezért most erre koncentráljunk.

Az Amazfit Cheetah a reklámok szerint “praktikus óra a feltörekvő sportolók számára, akik hatékonyabban szeretnének edzeni”, és a legtöbb specifikációt és funkciót megosztja a Pro modellel, a legjelentősebb különbség a képernyőméretben és a designban van.

Az Amazfit Cheetah kisebb, 1,39 hüvelykes, 454×454 pixeles felbontású képernyővel rendelkezik, és a kerete titánötvözet helyett szálerősítésű polimerből készült. Emellett szilikon szíjat használ, ami 47 grammra emeli az okosóra súlyát. A szíj nélkül 32 gramm a súlya.

Emellett az Amazfit Cheetah  nem rendelkezik mikrofonnal vagy hangszóróval, és nem támogatja a Bluetooth telefonhívásokat sem. Nem rendelkezik Wi-Fi csatlakozási lehetőséggel sem.

Az Amazfit Cheetah Speedster Gray színben, a Cheetah Pro pedig Run Track Black színben kapható. A Cheetah ára 230 dollár (210 €/INR18 840), míg a Cheetah Pro 300 dollárba (273 €/INR24 580) kerül az Egyesült Államokban.

Megvásárolható az Amazonon, az AliExpressen és az Amazfit hivatalos weboldalán, ahol egy pár Amazfit PowerBuds fülhallgatót adnak ajándékba.

(via)

2023.06.22.

Ezeket már olvastad?

+