MojAndroid
(x) hirdetés

Ha nem mennék jól a dolgok egy vállalatnál, vagy azon belül egy részlegen, akkor egy idő után sajnos nem marad más eszköz hátra, mint a vezetőség lecserélése. Érdekes módon a leváltott emberek helyére érkező új vezetők a magukkal hozott másféle látásmód kapcsán végül meg tudják oldani a fennálló gondokat.

A Volkswagen szoftveres részlege, a Cariad estében is sajnos egy ennyire drasztikus lépésre kényszerült a Volkswagen Csoport igazgatótanácsa, legalábbis ha hihetünk a német lapértesüléseknek (HandelsblattSpiegelReuters). Ezek a magazinok mind arról írnak, hogy a jelenlegi vezető Dirk Hilgenberg munkájával nincs megelégedve a vállalat vezetősége, így végül arra jutottak, hogy leváltják pozíciójából és a helyére Peter Bosch került, aki jelenleg a Bentley gyártási folyamatokért felelős vezetője.

Bosch-t a VW-csoport vezérigazgatója, Oliver Blume nevezi ki a Cariad élére, aki a VW és a Porsche igazgatótanácsának elnöki posztja mellett a felügyelőbizottság elnökeként a Cariad legmagasabb irányítója is. Döntése értelmében még további két vezető beosztású ember is távozni kényszerül a Cariad éléről: Lynn Longo és Thomas Sedran. Azt egyelőre nem tudni, hogy a három eltávolított vezető végül megmarad-e a VW Csoporton belül, vagy teljesen elhagyják azt.

Ami az új vezető számára jó hír, hogy nem egy teljesen új stratégia kidolgozásával kell az új pozícióját kezdenie, ugyanis kész stratégiát kell majd követnie Hilgenbergnek. Az azonban biztos, hogy a szoftverfejlesztés továbbra is a központi fókuszban marad és talán még nagyobb figyelmet kaphat, mint korábban. Ami már kevésbé jó hír, hogy sajnos a Cariad költségvetését is visszafogja az igazgatótanács, emellett hatékonyabb és gyorsabb munkavégzést várnak el az ottani fejlesztőktől, ami bizonyára nem fog sok örömöt kiváltani az ottani dolgozókból.

A Cariad hatékonyságának hiánya számos, ma már ismert helyzetet okozott, így érthető a drasztikus lépés. Az itteni részlegek munkájának minősége miatt csúszik a Porsche Macan és az Audi Q6 e-tron bemutatkozása és egyes elemzők szerint még a korábbi vezérigazgató Herbert Diess elbocsátásához is az itteni hibák vezettek.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2023.05.14.

+