MojAndroid
(x) hirdetés

A @URedditor nevű Twitter felhasználó azt állítja, hogy ő egy “kutató”, akinek “felfedezéseit” most a 9to5Mac és a MacRumors is idézte. Legújabb, Twitteren közzétett szivárgás az általa “független megerősítésnek” nevezett információ, miszerint az iPhone 15 Pro Max lesz az első és eddig egyetlen periszkóplencsével felszerelt iPhone-modell. Egy ilyen lencse az okostelefon testének belsejébe hajtogatva, prizmák segítségével hajlítja a fényt a lencséből a képérzékelőre.

Ez lehetővé teszi, hogy a telefon telefotó kamerája olyan optikai zoomolási képességeket nyújtson, amelyek normál esetben az átlagos okostelefonok mérete miatt nem lennének lehetségesek. Az iPhone 15 Pro Max esetében a periszkóplencse 5x-6x optikai zoomot biztosít a felhasználóknak. Ehhez képest az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellekben periszkóplencse nélkül elérhető 3x-os optikai zoom áll rendelkezésre.

A múlt hónapban egy hasonló pletyka keringett a TF International elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az iPhone 15 Pro Max a periszkóplencsének köszönhetően 5x optikai zoommal fog rendelkezni. Ezt az álláspontot a nagy tekintélyű elemző 2022 júliusa óta képviseli. A múlt hónapban egy, a Kuo-hoz közel sem olyan pontos forrás, a DigiTimes azt állította, hogy az Apple két lehetséges beszállítót is kinézett a periszkóplencse számára. Iparági forrásokra hivatkozva a DigiTimes jelentése szerint a Largan Precision és a Genius Electronic Optical (GSEO) egyaránt potenciális periszkóplencse-beszállítók lehetnek az Apple számára.

A technológiát először az Oppo mutatta be 2017-ben, és először a 2019-es Huawei P30 Pro-ban debütált, lehetővé téve a telefon számára az 5x optikai zoomot. Egyesek azonban azt állítják, hogy a technológiát valójában egy 3G-s flip-telefon használta még 2004-ben, mégpedig a Sharp 902. Ez utóbbi 2x-es optikai zoomot kínált csak egy kamerával, és rendelkezett az árulkodó szögletes kameraobjektívvel, ami még ma is a periszkóplencse alkalmazásának jele.

Függetlenül attól, hogy melyik telefon használta először ezt a technológiát, a prémium kategóriás androidos telefonok egyik alapelemévé vált, és a periszkóplencse olyan készülékeken található meg, mint a Samsung Galaxy S23 Ultra, a Google Pixel 7 Pro, a Huawei P60 Pro és mások. Most pedig úgy tűnik, hogy az iPhone 15 Pro Max lesz az első (és egyetlen) iPhone modell, amely periszkóplencsét kaphat.

(via)

2023.05.09.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+