MojAndroid
(x) hirdetés

Imran Chaudhri volt Apple-alkalmazott csütörtökön a TED résztvevőinek egy korai bepillantást engedett abba az AI-alapú viselhető eszközbe, amelyet startupja, a Humane fejleszt.

Miért fontos ez? A képernyő nélküli eszköz, amelynek működéséhez nincs szükség a közelben lévő mobiltelefonra, hang és gesztusok kombinációját használja bevitelre, és képes információkat megjeleníteni a közeli tárgyakra vetítve.

A felesége telefonhívására is válaszolt, a hívás információi pedig a kezére vetített zöld képként jelentek meg.

Sokkal többet nem lehet még tudni az eszközről, amelynek működéséről a Humane a következő hónapokban tesz majd közzé további részleteket. A prezentáció mindenesetre kitért a hozzá tartozó asszisztensi képességeire is, például javaslatot tett a vancouveri ajándékvásárlásra, vagy gyorsan lefordította és megismételte a Chaudhri által kimondott mondatot franciául, méghozzá az ő hangját utánozva. Eközben magát a hang- és gesztusvezérelt eszközt a dzsekije felső zsebében hordta, és mint kiderült, azt más megoldásokkal szemben már nem kell csatlakoztatni egy közelben lévő okostelefonhoz.

Ez a jó mesterséges intelligencia akcióban

– mondta, és ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező hónapokban további részleteket is közzétesznek.

A titokzatos startup eddig 230 millió dollárt gyűjtött össze, ebből 100 millió dollárt márciusban jelentett be, a befektetők között a Kindred Ventures, az SK Networks, az LG Technology Ventures, a Microsoft, a Volvo Cars Tech Fund, a Tiger Global, a Qualcomm Ventures és az OpenAI vezérigazgatója és társalapítója, Sam Altman voltak – írja a TechCrunch.

(via) (via)

2023.04.25.

Ezeket már olvastad?

+