MojAndroid
(x) hirdetés

Az okos karkötők manapság nagyon népszerűek, ez elsősorban a megfizethető áruk és az általuk nyújtott funkciók miatt van így. Segítségükkel könnyedén ellenőrizheted fittségi állapotod, és természetesen nyomon követheted az időt. Az Android Authority portál most arról ír, hogy a Xiaomi 13 Ultra okostelefonnal együtt mutathatja majd be az új generációt a Xiaomi, április 18-án.

Az okoskarkötő új modelljéről van szó, amely a Xiaomi Mi Band 8 nevet viseli majd. Valószínűleg számíthatunk a Pro változatára is. A karkötő a hírek szerint először a kínai piacon lesz elérhető, később pedig a globális piacon is megjelenik majd. A dolog érdekessége, hogy a kínai piacon a modellek eltérnek majd a többitől, ott valószínűleg lesz NFC és hangasszisztens támogatás is.

A dizájn azonban nem sokat változik az előző Smart Band 7 modellhez képest. A vállalat úgy döntött, hogy ismét ovális AMOLED kijelzőt használ. A változás, aminek örülhetünk, a kiszivárgott képek szerint csak a szíjakat érinti. A felhasználók megszokták az egy darabból álló pántot, amely a teljes kijelzőt körbetekeri, ez azonban hamarosan megváltozik. A Xiaomi egy levehető csuklópánttal rukkol elő, amely mindkét oldalról magához a készülékhez csatlakozik majd.

Ami a funkciókat illeti, ezeknek ugyanazokra számíthatunk, mint a Smart Band 7 esetében. Így a karkötőnek mérnie kell a vér oxigénszintet, és figyelmeztetnie kell az alacsony SpO2-szint elérésekor is. Nem feledkezhetünk meg az olyan alapfunkciókról sem, mint az alvás, a stressz vagy a pulzusszám mérése. A karkötő klasszikus változata lehetőséget biztosít majd az okostelefon GPS-éhez való csatlakozásra is. A karkötő pro változatának azonban már beépített GPS-kapcsolattal kellene majd piacra kerülnie.

(via)

2023.04.15.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+