MojAndroid
(x) hirdetés

A régi szép időkben a Google egy nyilvánosan elérhető weboldalon keresztül havi statisztikákat adott ki az Android verziók terjesztéséről. Manapság a vállalat sokkal kevésbé átlátható, valószínűleg azért, mert az Apple kíméletlenül kigúnyolta a mobil operációs rendszerét, ami azt illeti, hogy a készülékek milyen lassú ütemben jutnak hozzá a legújabb verziókhoz.

Nem tudjuk biztosan, hogy az Apple-rendezvények során elhangzott sok említésnek köze van-e ehhez, vagy csak spekuláció, de a helyzet jelenleg az, hogy a Google elérhetővé tett néhány statisztikát az Android Studión keresztül, legutóbb januárban adott ki ilyen jellegű kimutatást.

Januárhoz képest az Android 13 piaci részesedése az androidos készülékek között több mint kétszeresére, 5%-ról 12,1%-ra nőtt.  Az Android 12 először majdnem egy évvel a megjelenése után került fel a táblázatra, és akkor még csak 13,3%-os részesedése volt a tortából. Láthattuk, hogy a Samsung tavaly milyen gyorsan adta a ki a frissítéseket, de a kínai cégek, mint az Oppo, a OnePlus és a Realme is elég gyorsak voltak.

A grafikon furcsasága, hogy a leggyakrabban használt verzió még mindig a 2020-as Android 11, amely mintegy két és fél évvel a megjelenése után 23,5%-os piaci részesedéssel vezeti a mezőnyt. Ez megelőzi az Android 12 és az Android 12L együttes 16,5%-os részesedését.

(via)

(x) hirdetés
2023.04.14.

Ezeket már olvastad?

+