MojAndroid
(x) hirdetés

A 2022-es CES-en bejelentett Nearby Share for Windows alkalmazást, amellyel fileokat oszthatunk meg telefonunk és pc-nk között, most  elérhetővé tette  a Google béta verzióban.

A Nearby Share Beta for Windows alkalmazás közvetlen letöltésként érhető el az android.com oldalról Windows 10 és újabb (64 bites verzió) operációs rendszerekhez,  az  “ARM eszközök nem támogatottak”. A Bluetoothnak és a Wi-Fi-nek engedélyezve kell lennie a számítógépen, a Google pedig 5 méter átviteli közelséget említ az eszközök között.

A megoldás lehetővé teszi “a fényképek, videók, dokumentumok, hangfájlok vagy teljes mappák gyors átvitelét az Android-eszköz és a Windows PC-k között”.

A telepítés után a rendszer megkér, hogy jelentkezzünk be a Google-fiókukba, hogy testre szabhassuk a megosztási beállításokat, van azonban egy “Fiók nélküli használat” opció is.

A Material 3 dizájnnal ellátott ablakban a küldés drag-and-drop segítségével, vagy egy fájlra jobb egérgombbal kattintva és a “Send with Nearby Share” (Küldés a Nearby Share segítségével) opciót kiválasztva történhet. Az alkalmazás ikonjaként egy kék kettős spirál szolgál.

A Nearby Share a Windowson ugyanazokat az eszköz láthatóságának vezérlőelemeit tartalmazza, mint az Androidon: Mindenki, Kapcsolatok, A saját készülékek és Senki.

A fájlok saját eszközökre történő küldése még gyorsabb. Amíg mindkét eszközön be vagyunk jelentkezve a Google fiókunkba, addig a fájlátvitel automatikusan elfogadásra kerül – még akkor is, ha a képernyő ki van kapcsolva.

A Google szerint ez a béta “az Egyesült Államokban és bizonyos régiókban világszerte bevezetésre kerül”. Jelenleg csak az Android (okostelefonok + táblagépek) és a Windows PC-k közötti megosztás támogatott. A Google szerint a jövőben “a hivatalos támogatást kiterjesztik a Google ökoszisztéma más eszközeivel való tartalommegosztásra”.

A Nearby Share Beta a Windows PC-k számára jelenleg nem támogatott a következő régiókban: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Donbass, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország.

Reméljük hamarosan nálunk is elérhető lesz, de addig is aki szeretné, egy VPN segítségével könnyedén beszerezheti az appot.

(via)

2023.04.03.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+