MojAndroid
(x) hirdetés

A műholdas kapcsolat a jövőben számos okostelefonban általános lesz, de ma még csak néhány telefon kiváltsága. A Motorola Defy Satellite Link azonban megfizethető áron, Bluetooth-on keresztül kínálja ezt az értékes csatlakozási lehetőséget a legtöbb Android és iOS rendszerű okostelefonhoz.

A MediaTek új, műholdas támogatással rendelkező chipjein működő Motorola Defy Satellite Link lehetővé teszi, hogy a meglévő okostelefon kommunikáljon a műholdakkal. A tartozék Bluetooth-on keresztül csatlakozik Android vagy iOS okostelefonjához, és rendelkezik a műholdakhoz való csatlakozáshoz szükséges hardverrel, valamint a Bullitt Satellite Messenger alkalmazással az “eszköz-eszköz” közötti kétirányú üzenetváltáshoz.

A Satellite Messenger alkalmazás önmagában egy teljes körű üzenetküldő szolgáltatás, amely először Wi-Fi-n és mobilhálózaton keresztül működik, de ezután képes csatlakozni a műholdakhoz, amíg a használóknak “szabad rálátásuk van az égre”. Az alkalmazásból történő üzenetküldéskor az üzenet az alkalmazás más felhasználóinak kézbesítésre kerül, vagy az SMS-ben továbbítja az üzenetet, ahol a címzettet arra kérik, hogy töltse le a Bullitt alkalmazást. A címzettnek nincs költsége, csak a műholdas kapcsolatot használó félnek. Az előfizetői csomagok 5 dollártól érhetőek el.

A készülék használható az “SOS Assist”-hoz is, amely közvetlenül csatlakozhatunk a FocusPoint International vészhelyzeti központjaihoz.

A Link IP68-as vízállósági besorolással rendelkezik, és 600 mAh-s akkumulátorral, amely állítólag “napokig” biztosítja az elegendő energiát a használathoz. A készülék beépített SOS és “check-in” gombokkal is rendelkezik, amelyek akkor is használhatók, ha nincs csatlakoztatott okostelefon közelünkben.

A Motorola Defy Satellite Link 2023 második negyedévétől lesz elérhető 99 dolláros áron. A készülékhez 12 hónapos műholdas szolgáltatást tartalmazó csomagot is árulnak majd 149 dollárért (ez nagyjából 5 dollár megtakarítást jelent).

Ha elérhető lesz, a Motorola Defy weboldalán lehet majd megvásárolni.

(via)

2023.02.24.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+