MojAndroid
(x) hirdetés

Fogyasztáskövetés, avagy számoljuk ki, hogy mennyi az annyi, ha tankolásról van szó

Egy személygépkocsi fenntartása komoly összegeket emészthet fel, így legtöbbünk számára kiemelten fontos, hogy mire és mennyit költünk, ha autóval rendelkezünk. Akár magánszemélyként, akár cégként vagyunk gépkocsi-tulajdonosok, a költségeink vezetése segíthet abban, hogy előre tudjunk számolni a kiadásokkal. Amennyiben eladás előtt állunk, az üzemanyag-fogyasztás vezetésével fontos információkkal tudunk szolgálni leendő vevőnknek, ill. vásárlás előtt pontosabb képet kaphatunk arról, hogy vajon mennyire terhelik meg büdzsénket az autós költségek hosszabb távon. 

Egy segítők kéz – akarom mondani, app

Az okostelefonok életünk szinte összes területére begyűrűztek, és számos letölthető alkalmazás áll a rendelkezésünkre, hogy megkönnyítsék mindennapjainkat. Nem kell lemondanunk erről akkor sem, ha gépkocsink van, vagy hivatásos sofőrként dolgozunk. A kockás papír és a kis notesz már a múlté – számtalan applikáció kínál jobbnál jobb és pontosabb megoldást arra az esetre, ha precízen szeretnénk vezetni a tankolásra kiadott összegeket. Remekül használhatók akkor is, ha céges autót vezetünk, vagy flottával rendelkezünk, és heti, havi, éves kimutatásokat kell készíteni a költségeinkről.
Az egyik legismertebb és legalaposabb alkalmazás a német fejlesztők által piacra dobott Spritmonitor, amely valós időben, igazi fogyasztás alapján, közúti körülmények között tapasztalt adatokat ismertet – így megúszhatjuk azt a bosszúságot, amikor egy valóságidegen, „laboreredmény” olvasása után szembesülünk azzal, hogy az adott motortípus fogyasztása 10-20%-kal magasabb, mint ahogyan azt a gyár vagy az eladó hirdeti. 

A Spritmonitor működése és használata

A Spritmonitor applikációba autósok százezrei töltötték és töltik fel tankolás után a valós üzemanyag-fogyasztást. Ideális esetben több millió kilométernyi adatból tájékozódhatunk egy-egy motorra vonatkozóan. Azt azonban érdemes észben tartani az applikációban történő böngészés során, hogy a fogyasztást pontosan vezető sofőrök nagy valószínűség szerint a takarékosabb autósok közé tartoznak – ennek ellenére azonban a betáplált adatok irányadónak tekinthetők. 

Az alkalmazást nem csak a tankolások vezetésre használhatjuk. Különféle kimutatások készíthetők, többek között arra vonatkozóan, hogyan változik meg gépkocsink fogyasztása a téli vagy nyári időszakban, gumiabroncs váltásakor, az üzemanyag típusa alapján, esetleg vezetési szokásaink felülbírálása és módosítása után.

Továbbá, kiemelten fontos és hasznos, hogy vásárlás előtt az adott gépkocsitípusra szűrve több ezer felhasználó által biztosított adatok és összegzések alapján valós képet kapunk a fogyasztásról, ami nagy mértékben befolyásolhatja, hogy milyen autót fogunk megvenni.

Az applikációt iPhone-on, Adroidos telefonon, valamint a weboldal mobil verziójában is lehet használni. Amennyiben eddig kis noteszba írtuk fel a tankolt mennyiséget, a kifizetett összeget és a km állását, itt az ideje a váltásnak, és használjuk ezt az alkalmazást így könnyítve meg saját dolgunkat és segítve ezáltal autóstársaink ezreinek. 

Spritmonitor
Spritmonitor
Price: Free
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
  • Spritmonitor Screenshot
2023.02.22.

Ezeket már olvastad?

+