MojAndroid
(x) hirdetés

A Primate Labs bejelentette népszerű benchmark programjának új verzióját, a Geekbench 6-ot. A cég szerint a telefonok és a számítógépek egyre gyorsabbak, így a fejlesztések mérésének korábbi módszerei gyorsan elavulnak.

A változások közé tartozik a nagyobb méretű fotók feltöltése, a tesztek importálásához szükséges nagyobb képtár, valamint a nagyobb és modernebb PDF fileok. Az alkalmazás minden platformon nagyobb lett, mivel számos új tesztet tartalmaz, beleértve a háttér elmosódását a videohívások során, a fotószűrőket, és az objektumészlelést a mesterséges intelligencia teszteléséhez.

Az új Geekbench 6 csökkenti az egymagos CPU-tesztekre való összpontosítást. A Primate Labs szerint a fő mag száma már nem annyira fontos, mivel a valós felhasználási esetek a hardver különböző részeit aktívabban kihasználják. A gépi tanulás is felfelé ível, vagyis a többmagos CPU eredménye is megújul. A tesztek azt mérik, hogy a magok „hogyan osztják meg a munkaterhelést az élethű felhasználási példákban”. A mobiltechnológia világa már jó ideje használ nagy és a kis magokat is, de mostanra az asztali számítógépek és a laptopok is felzárkóztak ehhez a gyakorlathoz, így a régebbi Geekbench megbízhatatlanná vált.

Az alkalmazás jobb GPU-számításokkal is rendelkezik új keretrendszerekkel és absztrakciós rétegekkel. Pontosabb lesz a platformok közötti összehasonlítás, mivel a Primate Labs több ML-gyorsítási utasítást és egységes GPU-teljesítményt integrált a programba.

A Geekbench 6 alkalmazás elérhető lesz Androidra, Linuxra, Macre és Windowsra. A nem kereskedelmi használatra ingyenes marad.

Geekbench 6
Geekbench 6
Developer: Primate Labs Inc.
Price: Free
  • Geekbench 6 Screenshot
  • Geekbench 6 Screenshot
  • Geekbench 6 Screenshot
  • Geekbench 6 Screenshot
2023.02.15.

Ezeket már olvastad?

+