MojAndroid

Február elején érkezett néhány álcázott kép, amin a ZEEKR legújabb, tisztán elektromos autója szerepel. Akkoriban csak annyit lehetett tudni, hogy BX1E kódnéven fut a vállalatnál az újdonság, ám piacra kerülésekor a ZEEKR 003 nevet kaphatja.

Nos, úgy tűnik, hogy az előzetes pletykák helytelenek voltak, ugyanis a ZEEKR február 3-án jelentette be hivatalos WeChat fiókján keresztül, hogy a harmadik, tisztán elektromos modellje a ZEEKR X nevet fogja kapni. Nem pedig a helyi sajtóorgánumok által pletykált ZEEKR 3-at.

A BX1E belső kódnéven ismert ZEEKR X a Geely SEA platformján kap helyet, azaz ugyanazon a padlólemezen mint a ZEKKR első két sorozatgyártott modellje a 001 szedán és a 009 MPV.

Egyelőre nem sokat tudni a ZEEKR X-ről csak annyi biztos, hogy 4450 mm hosszú, 1836 mm széles és 1572 mm magas, tengelytávja pedig 2750 mm. Továbbá annyi biztos, hogy rejtett ajtókilincseket és keret nélküli visszapillantó tükröket kap a ZEEKR X.

A ZEEKR X várhatóan 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára. Továbbá a ZEEKR X várhatóan 200 000 jüan, azaz 29 620 dollár körül debütálhat. Yang Xueliang, a Geely Holding Group vezető alelnöke személyes Weibo-fiókján keresztül osztotta meg gondolatait, azaz hogy a ZEEKR nem dobna piacra olyan terméket, amelynek induló ára magasabb.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2023.02.07.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+