MojAndroid
(x) hirdetés

Köztudott, hogy a kínai Xiaomi technológiai vállalat, ami leginkább a telefonjairól és egyéb szórakoztatóelektronikai termékeiről volt ismert, elektromos autót fog gyártani.

Január elején kapták lencsevégre a Xiaomi első elektromos autójának a prototípusát meglehetősen erősen álcázott külsővel. Akkor még szinte sejteni sem lehetett, hogy mégis hogyan fog kinézni a techcég első elektromos autója. Azonban a napokban a Weibo felületein feltűntek az első publikusnak tekinthető képek a Xiaomi MS11 névre keresztelt elektromos autóról, meglehetősen rossz minőségben.

A Xiaomi MS11 hatótávolságáról és a teljesítményéről egyelőre nincsenek pontos adatok, de a Car News China információi szerint CATL és a BYD fogja az akkumulátorokat szállítani. Míg az elektromos motorokat a Xiaomi fogja tervezni és legyártani.

További pletykák szerint a Xiaomi egy 260 000 – 300 000 jüan közötti árcédulát tűzne az első tisztán elektromos autójához, ami nagyjából 36 és 41 ezer euró között mozog. Továbbá egy másik, drágább változat is a tervezőasztalon van ami nagyjából 48 ezer euró körül debütálhat.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Xiaomi 2023 év végén mutathatja be az első elektromos autóját ami 2024 első negyedévétől lesz elérhető. Míg a Xiaomi második, Le Mans kódnevű járműve 2025-ben jelenik meg, ez a modell pedig ugyanazon padlólemezen és akkutechnológiával jelenhet meg, mint Modena, csak három elektromos motorral lesz szerelve.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2023.01.31.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+