MojAndroid
(x) hirdetés

A Tapo, a TP-Link okosotthon-márkája új biztonsági kamerát dobott picra. A C400S2 illetve C420S2 vezeték nélküli kamerák akár 2K videófelbontással, hat hónapos akkumulátor-üzemidővel, színes éjszakai látással, mesterséges intelligenciával támogatott észleléssel, valamint beépített reflektorral és szirénával rendelkeznek.

A Tapo C400S2 illetve C420S2 kamerái szabadalmaztatott, alacsony fogyasztású vezeték nélküli protokollt használnak a hubbal való kommunikációhoz, amely javítja a kapcsolatot és meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. A hub akár négy kamerát is támogathat. Ez hasonló a legtöbb Eufy és Arlo kamerarendszer működéséhez. Tapasztalataim szerint a hubokkal ellátott biztonsági kamerák megbízhatóbbak – jobb a kapcsolatuk és hosszabb az akkumulátor-élettartamuk, azonban az extra hardver miatt általában drágábbak is. Ám itt a Tapo még a fapados Eufyt is legyőzte, amelynek kétkamerás 2K biztonsági rendszere 350 dollárba kerül.

A hubhoz csatlakoztatott kamerarendszer másik előnye, hogy lehetővé teszi a kompatibilitást olyan okosotthon rendszerekkel is, amelyek alapvetően nem támogatják az önálló akkumulátoros kamerákat. Az Eufy és az Arlo is kínálja ezt a funkció, azonban a Tapo kamerái jelenleg csak a Google Home és az Amazon Alexa szolgáltatással működnek.

Az új kamerák további funkciói közé tartozik az ingyenes mesterséges intelligenciával történő  valósidejű feldolgozás, amely riasztást küldhet, ha a kamera embereket, háziállatokat, járműveket és csomagokat lát (az Arlo ezért díjat számít fel, az Eufy pedig csak a középső kategóriás kameráin rendelkezik hasonló funkcióval).

Színes éjszakai látás is elérhető a beépített Starlight érzékelővel, vagy használhatjuk a kettős reflektort az éjszakai események megvilágítására. Kétirányú hangzás, valamint beépített sziréna és fényriasztó is rendelkezésünkre áll. A kamera akkumulátora kivehető a könnyebb töltés érdekében.

A Tapo kamerái támogatják a helyi rögzítést a hub-ra cserélhető microSD kártyával (256 GB-ig, külön megvásárolható). Enélkül elő kell fizetnünk a Tapo Care szolgáltatásra a felhőalapú tároláshoz. Ezért itthon havi 1390 Ft-ot fizethetünk 1 kameráért, és 4790 Ft-ot 10 kameráért. Ez ugyan drágább, mint az Arlo felhőszolgáltatása, amely havi 10 dollárért fedezi az összes kamerát, ott egy kamera alap ára a duplája a Tapoénak. Az Eufynál nincs szükség külön csomagra, a felhős felvételek eléréséhez.

Itthon a kamerákat bolttól függően 100 ezer forint környéki áron vihetjük haza.

2022.12.19.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+