MojAndroid
(x) hirdetés

A Volkswagen közzétett egy bejegyzést a közelgő MEB+ platformjának legújabb fejlesztéseiről, ami a jövő elektromos autóinak alapjául fog szolgálni.

2015-öt írtunk mikor a Volkswagen gondolt egyet és rájött, hogy ha igazán elektromos autókkal akar a jövőben foglalkozni, akkor ahhoz egy tisztán elektromos autókhoz fejlesztett platformot kell terveznie. Nem építhet és nem folytathatja a meglévő járművei utólagos elektromos hajtáslánc-elemekkel való használatát. Ennek az eredménye lett az úgynevezett MEB platform, amely jelenleg a Volkswagen számos tisztán elektromos modellje alatt megtalálható.

A napokban azonban a Volkswagen konszern bejelentette a MEB platformjának egy továbbfejlesztett változatát mellyel a jövőben nagyobb hatótávú elektromos autókat tud gyártani. Ez a platform a MEB+ nevet kapta. Ezzel a változattal a VW nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést garantál a jövőbeli elektromos autóinak számára.

A Volkswagen elismerte, hogy a jelenlegi MEB platform is remek a jelenlegi e-autókhoz, de hogy versenyben maradjanak a jövőben, további fejlesztésekre van szükség.

A MEB-hez hasonlóan a MEB+ is egy széles körben használható moduláris platform melyre számtalan modellt építhetnek a németek. Azonban a MEB+ egyik legnagyobb fejlesztése az az, hogy a platformra épülő e-autók hatótávja akár elérheti a 700 kilométert is egyetlen töltéssel. Továbbá a töltési sebesség is 175-200 kW-ra nőhet.

Egyelőre a Volkswagen nem árulta el, hogy mely modellek kaphatják meg a MEB+ platformot. Az viszont biztos, hogy a VW 2026-ig tíz új elektromos autót akar bemutatni, melyek erre a platformra épülhetnek. Továbbá azt is leszögezte a VW, hogy érkezik egy elektromos autó melynek ára nagyjából 25 ezer eurótól indulhat.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.12.14.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+