MojAndroid
(x) hirdetés

A brit versenyfelügyelet kedden vizsgálatot indított az Apple és a Google mobilböngészőinek dominanciájával kapcsolatban.

A júniusban indított konzultációra adott válaszok “lényeges támogatást” mutattak ki az ügy részletesebb kivizsgálásához, valamint ahhoz, hogy az Apple korlátozza-e a felhőalapú játékokat az alkalmazásboltján keresztül – közölte a Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság (CMA).

Azt tervezzük, hogy megvizsgáljuk, jogosak-e az általunk hallott aggodalmak, és ha igen, meghatározzuk azokat a lépéseket, amelyek javítják a versenyt és az innovációt ezekben az ágazatokban.

– fejtette ki Sarah Cardell, a CMA ideiglenes vezérigazgatója.

A Google szerint az Android mobil operációs rendszere nagyobb választékot kínál a felhasználóknak az alkalmazások és az alkalmazásboltok között, mint bármely más mobilplatform.

Lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kiválasszák a kívánt böngészőmotort, és több millió alkalmazás indítópultja

– mondta egy szóvivő.

Elkötelezettek vagyunk a virágzó, nyitott platformok építése mellett, amelyek feljogosítják a fogyasztókat, és segítik a fejlesztőket sikeres üzletépítésben.

Az Apple azt mondta, hogy “konstruktív módon” együttműködik a CMA-val, hogy elmagyarázza, hogyan segíti elő megközelítése a versenyt és a választási lehetőségeket, miközben biztosítja a fogyasztók magánéletének és biztonságának védelmét.

Az amerikai technológiai óriáscégek, köztük a Google tulajdonosa, az Alphabet és az Apple, egyre nagyobb figyelmet kapnak a brüsszeli, londoni és más országok versenyszabályzóitól az elmúlt időszakban. A Google Play Áruházát külön vizsgálják az EU és Nagy-Britannia trösztellenes hatóságai – közölte a vállalat a múlt hónapban.

(via)

2022.11.24.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+