MojAndroid
(x) hirdetés

Míg sokan az ünnepi időszakot az összejövetel és a jókedv időszakának tekintik, a hackerek ezt a tökéletes időszakot látják arra, hogy kihasználják az embereket. Éppen ezért fel kell készülni, és kiemelten figyelni kell a csalásokra ebben az időszakban Most a felkészülés elősegítése érdekében a Google összeszedte a Gmail-felhasználókat célzó leggyakoribb csalásokat.

A blogbejegyzésében a Google kifejti, hogy kiberbiztonsági csapata keményen dolgozik, hogy megvédje Gmail-felhasználóit a különféle fenyegetésektől, beleértve az adathalászatot, a rosszindulatú programokat és a spameket. A cég azt állítja, hogy blokkolja a „napi közel 15 milliárd nem kívánt üzenet” több mint 99,9%-át. Azt is kijelentette, hogy csak az elmúlt két hétben a vállalat több mint 231 milliárd spamet és adathalász üzenetet blokkolt.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hackerek ne találják meg a módját, hogy áttörjék a Google védelmét. A technológiai óriás rámutat, hogy ébernek kell lenni az év vége felé, mert a szélhámosok ilyenkor fokozzák támadásaikat. A Google szerint ezek a leggyakoribb csalások, amelyekre figyelni kell:

  • Ajándékkártyák és ajándékok: Egy üzenet felkérheti a felhasználót ajándékkártya vásárlására, vagy díjat ajánlhat fel hitelkártya-információkért cserébe.
  • Jótékonysági szervezetek: Nem ritka, hogy a rosszindulatú szereplők jótékonysági szervezeteknek adják ki magukat.
  • Demográfiai célzás: Egyes csalások az Ön életére vagy személyazonosságára vonatkozó információkat próbálnak felhasználni, hogy cselekvésre ösztönözzék Önt.
  • Előfizetés megújítása: Ez magában foglalhatja a megújítási kérelmeket számos dologra vonatkozóan, de a víruskereső szolgáltatásokat meghamisítók a legproblémásabbak.
  • Kripto-csalás: Ezek a csalások megpróbálnak pénzt beszedni Öntől, általában fenyegetés formájában, és pénzt kérnek egy kriptopénztárcába.

Az ehhez hasonló átveréseknek számos formája van, de a Google úgy véli, hogy ezek a legelterjedtebbek, amelyek a Gmail-felhasználókat célozzák az ünnepek alatt. Természetesen, ha egész évben biztonságban akarunk maradni, mindig érdemes odafigyelni, ha gyanús e-mailekről van szó. Legyen szó helyesírási hibákról, furcsa domain címekről vagy gyanús mellékletekről, szinte mindig vannak olyan jelek, amelyek felkeltheti a figyelmünket, hogy valami  nem stimmel.

(via)

2022.11.23.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+