MojAndroid

Korábban már bemutattunk nektek itt az oldalon egy magyar fejlesztésű menetrend appot, most ismét egy remek alternatívát szeretnénk megmutatni, amit érdemes kipróbálni, ha utazást terveztek.

Az alkalmazás fejlesztője szerint az app hiánypótló, mivel a többi hasonló alkalmazással ellentétben folyamatosan frissül, teljesen egyedire szabható felülettel rendelkezik, elmenthetőek a kedvenc járatok és beállítások, valamin egységesen, az összes elérhető tömegközlekedési opció könnyen elérhető:

Hiányoltam a folyamatos frissítéseket, amivel tartják a tempót az újabb felhasználói igényekkel és grafikai újdonságokkal. Fontos szempontnak tartottam a testreszabási lehetőségeket, például, elmenthessek kedvenc járatokat, megállókat és rögtön lássam a hozzákapcsolódó indulásokat. Illetve azt, hogy egységesen, egy helyen láthassam az összes várost.

Az alkalmazás több mint 50 városban használható, megtalálhatóak többek közt a BKK, MÁV, Volánbusz, Blaguss Agora, Paksi Közlekedési Kft. járatai is.

Legnagyobb előnye más alkalmazásokhoz képest, hogy élő, valósidejű adatokkal találkozhatunk szinte az egész országban (mint Budapesten a BudapestGO-ban, csak ez országos), így láthatóak a járművek a térképen, illetve akár az is melyik vágányról indul a vonat, vagy melyik buszállásból a Volánbusz.

A Menetrendek két részből áll: menetrend és útvonaltervezés.

Menetrend szempontból a kezdőképernyőn rögtön a közeli járatok indulásaival találkozhatunk (GPS alapján), illetve kedvenc járatainkat és megállóinkat is elmenthetjük, ezeket szintén ugyanitt tudjuk megtekinteni. Táblázatos formában az egész napos indulásokat is láthatjuk egy képernyőn, egy időpontra kattintva pedig az útvonalat és a megállókhoz tartozó érkezéseket látjuk, ezen kívül egy megállóra kattintva átszállást is tudunk tervezni. A menetrend mellett természetesen útvonalat is tudunk tervezni az ország bármely pontjáról és ehhez könnyedén elmenthetünk kedvenc címeket is.

A Menetrendek applikáció szeretne 2022-ben is helytállni, ennek megfelelően sötét mód is elérhető, illetve Apple Watch karórán is megtekinthetőek az indulások. Amennyiben a felhasználó szeretné testre szabni az alkalmazást, megváltoztathatja a színeket, és akár a kezdőképernyő elrendezését is.

Már lassan 50 ezren letöltötték, volt már első helyen a magyar App Store toplistán, és általánosságban a top 50-250. alkalmazás között van Magyarországon.

A fejlesztő külön figyelmet fordított arra, hogy a Google Play mellett az AppGalleryben is megjelenjen az alkalmazás, ezzel támogatva az újabb Huawei eszközöket, hiszen még sok magyar alkalmazás nem elérhető ezekre a telefonokra (pl. BudapestGO)

Az appot a jövőben az ígéretek szerint folyamatosan fejleszteni fogják, a végcél egy teljesen egységesített applikáció, ami kiszolgálja az utasok igényeit, valamint idővel elérhetőek lesznek a kerékpárok, rollerek és taxik is.

Letöltési linkek az alkalmazáshoz:

Hungary Public Transit
Hungary Public Transit
Developer: Bogyó Sándor
Price: Free

Google Play: LINK

AppGallery: LINK

Kommentelni 2022.07.25-től csak FB oldalainkon van lehetőség!
2022.11.21.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+