MojAndroid
(x) hirdetés

Az okostelefonok nemcsak meghatározó digitális asszisztenseink a hétköznapok során, hanem szinte a teljes életünket tároljuk rajtuk. Fényképeket, videókat, e-maileket, bankkártyaadatokat és egyéb információkat érhetünk el, mindezt bárhonnan és bármikor, ezekből a kezünkben tartott készülékekből, amelyek biztonsága ezért fontosabb mint gondolnánk.

A jó fényképezés és a minőségi videókészítés is fontos szempont egy okostelefon kiválasztásánál, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a biztonsági tényezőket sem: például, hogy miként lehet védeni a személyes adatokat. Mindig észben kell tartani azt, hogy mit tehetünk azért, hogy emlékeink privátak maradjanak,  és ne kerüljenek illetéktelen kezekbe személyes és pénzügyi információk.

A HONOR számára a felhasználók személyes adatbiztonsága kiemelten fontos, éppen ezért jelentős erőfeszítéseket tesz  mind szoftver-, mind hardver-fejlesztés tekintetében. A HONOR DNS-ének szerves része az adatbiztonság és a technológiai innováció.

A személyes adatbiztonság a HONOR felhasználóinak alapvető joga, így ez  minden termék és szolgáltatás alapvetése, amit a kezdeti tervektől a végső megvalósításig szem előtt tart a folyamat összes lépésénél a cég. Mindezek mellett lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra is, hogy maguk rendelkezzenek személyes adataikról. Ennek köszönhetően a külső felek csak minimálisan férhetnek hozzá az információkhoz.

AI Privacy Call (Magic4 Pro)

A HONOR Magic4 Pro mesterséges intelligenciával támogatt privát hívás funkciója hatékonyan csökkenti a hangszivárgást. Ezzel a bármikor be- vagy kikapcsolható lehetőséggel úgy lehet telefonálni, hogy a környezetben lévők nem hallják a beszélgetést – ez kifejezetten fontos a liftben, autóban vagy egy megbeszélésen.

Adatbiztonsági lehetőségek

A fényképek megosztásakor különféle adatbiztonsági lehetőségek érhetők el:

  1. El lehet távolítani a helyszíni és egyéb metaadatokat a képfájlokról megosztás előtt, így nem válhatnak publikussá érzékeny adatok.
  2. A felhasználó a helyszínadatok és a fotóadatok eltávolítását maga állíthatja be képmegosztáskor.

Jegyzetek lezárása

A jegyzetek lezárásával és jelszóval lehet védeni a felírt fontos információkat. Az adattárolás ilyenkor a készüléken zajlik és nem lesz a szerverekre töltve.

Ismeretlen Bluetooth tagek felfedezése (Magic4 Pro)

A Bluetooth tagek olyan Bluetooth eszközök, amiket dolgok helymeghatározására használnak, de ezekkel vissza is lehet élni. A Magic4 Pro egyik funkciója, hogy képes felfedezni az ismeretlen tageket. Amikor érzékeli a rendszer, hogy egy ilyen tag van összekapcsolva a készülékel, akkor értesíti erről a felhasználót: a kiadott hang követésével pedig meg lehet találni a taget. Ez a funkció bármikor kikapcsolható.

Alkalmazászár

Van egy alkalmazászár funkció a telefonokban, ami gátolja az engedély nélküli hozzáférést az alkalmazásokban található információkhoz. A lezárt appok csak hitelesítés után használhatók, ami garantálja az eszköztulajdonos adatainak biztonságát.

HONOR ID

A HONOR ID azonosítóval a cég minden szolgáltatása elérhető. A fiókok, adatok és egyéb információk biztonsága érdekében a vállalat lehetővé teszi, hogy a felhasználók a HONOR fiókon keresztül maguk állítsák be, hogy a nem a HONOR-hoz tartozó szolgáltatások hozzáférjenek-e a fiókinformációkhoz. A cég az eszközök életciklusa során biztosítja – többek között – a fiókregisztráció, a bejelentkezés, az adatkezelés és a jelszóvisszaállítás lehetőségét. Az egy helyi hálózaton lévő készülékekről bejelentkezve a HONOR fiókba össze lehet kapcsolni azokat, biztosítva így azokon az eszközökön is az adatbiztonságot.

Az adatkezelés a felhasználók kezében van!

A felhasználók dönthetik el, hogy az alkalmazásokkal milyen adatokat osztanak meg. Ezzel együtt nem csak azt választhatják ki, hogy mihez adnak hozzáférést, hanem azt is láthatják, hogy az appok mit vesznek igénybe: például a kamerát vagy a mikrofont.

Mindent egybevetve fontos tehát, hogy a felhasználók a személyes adatbiztonságot is szem előtt tartsák egy telefon kiválasztásakor, és ellenőrzik azt is, hogy egy eszköz mit tesz azért, hogy védje őket.

A HONOR továbbra is mindent megtesz minden felhasználójáért.

(x) hirdetés
2022.11.14.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+