MojAndroid
(x) hirdetés

Az Apple-ről már egy ideje keringenek pletykák, hogy szeretne beszállni az összecsukható telefonok versenyébe, de egyelőre semmi biztos információ nincs ezzel kapcsolatban, így az is elképzelhető, hogy először telefon helyett egy összecsukható iPadet mutatna be a cég.

Azonban most a Tech Aesthetics csapata úgy döntött, hogy nem várnak tovább az Apple-re, és ők maguk rakják össze az első összecsukható iPhone-t. Ehhez egy iPhone X-et párosítottak egy Motorola Razr 2019-essel, az így kapott eszközt pedig iPhone V-nek hívják. A telefonon majdnem égy teljes évig dolgoztak mire számtalan hibás példány után sikerült összerakni ezt a működő prototípust, összesen 37 darab iPhone X-et áldoztak fel az eredmény érdekében.

A projektben részt vett egy pár Motorola Razr 2019 is, ebbe kerültek az iPhone alkatrészei. A csapat egyedi alaplapot épített 3D-nyomtatott alkatrészekkel. A helyszűke miatt áldozatokat kellett hozni, és a telefon végül egy 1000 mAh-s akkumulátorcellát kapott, amely sajnos nem támogatja a vezeték nélküli töltést vagy a MagSafe-et sem.

Természetesen szoftveresen is hozzá kellett nyúlniuk a telefonhoz, hogy az iOS és az appok jól működjenek az összehajtható kijelzőn is. Ehhez a jailbreakhez nyúltak, majd végül sikeresen elérték, hogy a rendszer támogassa az alkalmazások osztott képernyős példányait, valamint használhatja az összecsukható kijelző mindkét oldalát is.

A végeredmény tehát egy majdnem tökéletesen működő telefon lett, kisebb szépséghibákkal. Ám ha amatőröknek sikerült, akkor az Apple-nek is sikerülnie kell.

(via)

2022.11.10.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+