MojAndroid
(x) hirdetés

A YouTube-videók nézésével eltöltött órák egy kicsit kellemesebbé válnak a felhasználói felület legújabb fejlesztései révén, amelyek mobilra, asztali számítógépre és tévére is megérkeznek. A fejlesztések könnyebbé teszik a navigációt, és pontos vezérlést biztosítanak a lejátszás alatt.

A legfontosabb újdonság talán a “Precise Seeking for mobile”  – a képernyőt nyomva tartva megtekinthetijük a videó vizuális idővonalát, majd előre-hátra keresve megtalálhatjuk a kívánt pillanatot. Két ujjal duplán koppintva át is ugorhatunk egy adott fejezetet. Egy másik remek újítás a nagyítási funkciót érinti. Erre korábban is volt lehetőségük a felhasználóknak, azonban csupán annyira, hogy szélesvásznúvá tegyék a lejátszott tartalmat. A fejlesztésnék köszönhetőn mos már annyira zoomolhatunk bele a képbe, vagy kicsinyíthetjük azt, amennyire csak szeretnénk.

A mobilon és asztali számítógépen futó YouTube-lejátszó Ambient móddal is rendelkezik a sötét módot használók számára – ennek segítségével a program mintavételezéssel tudja meg, milyen színvilágú az általunk nézett videó, és ehhez igazítja a hátteret.  A lejátszási lista felületét is átdolgozták és ha már a sötét módról beszélünk, ez most még sötétebb mobilokon, pc-n és tévén is.

Végül van néhány olyan fejlesztés, ami a használhatóságot igyekszik javítani. A videóleírásban található YouTube-linkek mostantól könnyen észrevehető gombokként jelennek meg, míg a gyakori műveletek (mint például, megosztás, letöltés és előfizetés) gombjait újratervezték, hogy minimálisra csökkentsék a figyelemelvonást és könnyebben elérhetőek legyenek.

A Google szokásának megfelelően a változások a következő hetekben, fokozatosan lesznek elérhetőek mindenkinél.

(via)

 

2022.10.27.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+