MojAndroid
(x) hirdetés

Várhatóan a Sony 2026-ban dobja piacra az első, teljesen elektromos autóját amit a Honda fog gyártani.

Március elejétől tudjuk, hogy a Hondával fogja együtt gyártani az elektromos autóit a Sony. Ugyanis akkor érkezett meg az a sajtóanyag, ami együttműködési megállapodásról árulkodik a két vállalat között. A Sony és a Honda célja az e-mobilitás és a kapcsolódó szolgáltatások új korszakának megteremtése. A közös munkán keresztül nagy hozzáadott értékű akkumulátoros elektromos járművek közös fejlesztésében és értékesítésében kívánnak részt venni.

Legfrissebb hírünk pedig az, hogy a Hondával közösen fejlesztett elektromos Sony autó 2026-ban indul útjára. Előtte, 2023. január 4-én a CES-en mutat be egy tanulmányt a két vállalat, melyről egy rövid kisfilmet is megosztottak.

Az új elektromos Sony autóért teljes egészében a júniusban alapított Sony Honda Mobility (SHM) vállalat felel, amely a partner Hondával közös vállalkozásként működik. A néhány nappal ezelőtt tartott SHM sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Sony több elektromos autóval tervez és az első modelljét 2025-ben már meg is lehet rendelni.

A Sony első e-autója a Honda észak-amerikai üzemében fog készülni, minden bizonnyal a Honda új, e-autó központjának egyik ohiói gyárában. Az autó kezdetben az Egyesült Államokban és Japánban kerül forgalomba. Az Egyesült Államokban a tervek szerint 2026 tavaszán, Japánban pedig 2026 második felében kezdődnek meg a szállítások. Az európai piaci bevezetést fontolgatják, de erre még nincs ütemterv. A Reuters szerint az autó ára a prémium kategóriában lesz és az új modelleket online értékesítés útján kívánják eladni.

Továbbá a Sony célja, hogy egy “átfogó szolgáltatási architektúrát” is fejlesszen az autóba. Ezek tartalmazni fogják a hármas szintű autonóm vezetést, a felhőbe kapcsolódást és az e-autó belső terét pedig “szórakozás és az érzelmek világává” fogja alakítani a Sony.

A szoftverorientált vállalat egyelőre nem árult el semmit a jövőbeli elektromos autójának a paramétereiről. De azt sejteni lehet, hogy ha Ohióban lesz a gyártás akkor a Honda e:Architecture rendszerére fog épülni a Sony első sorozatgyártott elektromos autója.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.10.25.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+