MojAndroid
(x) hirdetés

A Garmin egy meglehetősen szokatlan kommunikációs eszközzel tért vissza a hírekbe. Az inReach Messenger egy műholdas kommunikátor, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szöveges üzeneteket küldjenek és fogadjanak olyan területeken is, ahol nincs vagy nagyon gyenge a hálózati lefedettség. Nem ez az első ilyen kommunikációra fókuszáló készülék a Garmin részéről és bár meglehetősen niche-termékről van szó, elég hamar népszerű lehet.

Az inReach Mini és a Mini 2 a Garmin első műholdas eszközei, de mérföldekkel le vannak maradva az új inReach Messengerhez képest. Az első nyilvánvaló különbség a régebbi modellek és az új között a hatalmas külső antenna hiánya.

Az új inReach Messenger nagyjából úgy néz ki, mint egy okosóra karkötő nélkül. Az okosórákkal ellentétben azonban anélkül küldhetünk és fogadhatunk szöveges üzeneteket, hogy telefonnal párosítanunk kellene azt. Természetesen a párosítás is rendelkezésünkre áll, ekkor plusz funkciókhoz is hozzáférhetünk, de a működéshez nem kötelező. A Messenger kísérőalkalmazása automatikusan választ a Wi-Fi, a mobil vagy a műholdas kapcsolat között, így az üzenetek biztosan elküldésre és/vagy fogadásra kerülnek. Ráadásul az eszköz és az alkalmazás segélykérő üzenetet küldhet a 24 órás Garmin Nemzetközi Vészhelyzeti Koordinációs Központnak is.

Az eszköz hátulján található egy SOS gomb, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan leadhassák a segélykérést veszélyhelyzet esetén. Az inReach Messenger másik remek funkciója a power bank. A „Biztonsági töltés” funkció használatával, ha telefonunk akkumulátora lemerült, csatlakoztathatjuk az inReach Messengert.

Ha már az akkumulátorról beszélünk, az inReach Messenger azt ígéri, hogy alapbeállításokkal akár 28 napos akkumulátor-élettartamot is elérhetünk. Az eszköz IPX7 besorolású, ami azt jelenti, hogy akár 30 percig is ellenáll akár 1 méter mély víznek is.

Van még egy fontos dolog, az pedig hogy az inReach Messengert csak előfizetéssel lehet majd használni. A legolcsóbb havi előfizetés havi 15 dollárba kerül, de akár 65 dollárt is fizethetünk a korlátlan szöveges üzenetekért és  ha nagyon rövid üzenetküldési időközöket (2+ perc) szeretnénk.

Az inReach Messenger 300 euróért vásárolható meg a Garmin weboldaláról (a magyar oldalon egyelőre nem érhető el).

2022.09.28.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+