MojAndroid
(x) hirdetés

Az Instagram azon dolgozik, hogy megvédje a felhasználókat attól, hogy kéretlen meztelen fotókat kapjanak DM üzeneteikben. Az Instagram anyavállalata, a Meta megerősítette a The Verge-nek, hogy a funkció fejlesztés alatt áll, miután egy alkalmazáskutató közzétett egy korai képet a funkcióról.

A Meta szerint az opcionális felhasználói beállítások, amelyek jelenleg még a fejlesztés korai szakaszában vannak, segítenek az embereknek megvédeni magukat a meztelen fényképektől és más nem kívánt üzenetektől. A technológiai óriás ezeket a vezérlőket a „Rejtett szavak” funkciójához hasonlította, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan szűrjék a sértő tartalmat tartalmazó közvetlen üzenetkéréseket.

A Meta szerint a technológia nem teszi lehetővé, hogy a Meta hozzáférjen az üzenetekhez és nem osztja meg azt harmadik felekkel (azaz nem külső szolgáltatót fog igénybe venni a funkcióhoz):

Szorosan együttműködünk szakértőkkel annak érdekében, hogy ezek az új funkciók tiszteletben tartsák az emberek magánéletét, miközben értékelni tudják a kapott üzeneteket

– mondta Liz Fernandez, a Meta szóvivője.

A Meta azt ígéri, hogy a következő hetekben további részleteket fog megosztani az új funkcióval kapcsolatban.

(via)

2022.09.26.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+