MojAndroid
(x) hirdetés

A Chrome Android egy praktikus adatvédelmi funkciót kap, amely még diszkrétebbé teszi az inkognitómódban való böngészést. A böngésző mostantól rendelkezik egy olyan beállítással, amely lehetővé teszi a privát böngészési lapok zárolását és feloldását az ujjlenyomat segítségével.

A funkció hasonló a biometrikus zároláshoz, amelyet a Google még 2020-ban vezetett be az iOS Drive alkalmazásban. A funkció az alkalmazás Privacy Screen beállításainak része, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Face ID vagy Touch ID használatával lezárják és feloldják a Google Drive-hozzáférést iOS-en.

Androidon a Chrome mostantól azonnal zárolja az inkognitólapokat, amint kilépünk az alkalmazásból. Amikor újraindítjuk a böngészőt, és megpróbáljuk újra elérni ezeket a lapokat, egy szürke képernyő jelenik meg az „Inkognitómód feloldása” lehetőséggel a képernyő alján. A lapok újbóli megnyitása ujjlenyomat-hitelesítést igényel. Ha nem használunk ilyen azonosítást, vagy nem áll rendelkezésünkre, akkor a füleket PIN-kóddal is feloldhatjuk, bár ez már közelsem annyira biztonságos megoldás, főleg, ha mindenhol 1234 a jelkódunk. Természetesen mindez nem történik meg automatikusan, a funkciót engedélyeznünk kell a funkciót az alkalmazás Adatvédelmi és biztonsági beállításaiban.

A 9to5Google jelentése szerint a funkció még nem érhető el széles körben, azonban már most is engedélyezhetjük a következő Chrome beállítással, amennyiben Android 12-t vagy Android 13-at használunk, és a Chrome verzió az elérhető legfrissebb.

chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

Hamarosan a funkció stabil kiadása is várható.

 

2022.09.16.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+