MojAndroid
(x) hirdetés

Augusztus végéig 56666 tisztán elektromos vagy hibrid gépkocsit helyeztek forgalomba zöld rendszámmal Magyarországon.

A leginkább környezetkímélő, tisztán elektromos járművek száma a múlt hónapban átlépte a harmincezret. A világoszöld alapszínű hatósági jelzéssel már 30472 jár belőlük a hazai utakon. Tavalyelőtt januárban még csak nagyjából 7700-an voltak, a szűk három éven belül végbement bővülés itt tehát közel négyszeres.

Magyarországon a több mint ötvenhatezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (30 472), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (16 627) és a tölthető hibridek (9 384).

2022 augusztusában 1200 darab zéró kibocsátású gépjármű kapott zöld színű rendszámtáblát. Októbertől decemberig folyamatosan meghaladta vagy túl is lépte az ezres darabszámot a tisztán elektromos autók regisztrációja Magyarországon. Augusztusban az 5N növelt hatótávú kategóriába már csak 418 autó, míg az 5P konnektoros hibridból 169 darabra került zöld rendszám.

A helyi járműállomány minőségi cseréjét támogató Zöld Busz Program segítségével már 76 elektromos autóbusz állt forgalomba. A kezdeményezésnek köszönhetően eddig összesen 139 tiszta és csendes jármű állami hozzájárulással ösztönzött beszerzéséről született döntés.

Kormányzati támogatással 6 624 elektromos autót és 112 elektromos robogót vásárolhattak magánszemélyek, vállalkozások és egyéb szervezetek.

Továbbá a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország élenjáró szerepet vívjon ki magának a járműipar jövőjét megalapozó területeken. A Technológiai és Ipari Minisztérium ágazati víziója szerint az akkumulátorok gyártásában Németország mellett, az autonóm járművek fejlesztésében pedig egyedül hazánk lesz az európai központ 2030-ra.

További e-autós cikkekért kattints az e-cars.hu-ra!

Ez a cikkajánló az e-cars.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

(x) hirdetés
2022.09.12.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+