MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap az Apple bejelentette az iPhone 14 termékcsaládot, és bár már-már vicces, hogy nálunk úgy drágult dübörgő gazdaságunknak hála, hogy igazából olcsóbb lett, egy olyan funkció is elérhetővé vált, amelyet jelenleg egyetlen androidos telefon sem tud: a vészjelző funkció térerő és wifi nélkül is működni fog, elég lesz csupán egy műhold felé mutatni.

Vagyis az iPhone 14 modellekkel az Apple egy új, műholdon keresztüli vészhelyzeti segélyhívás funkciót vezet be, amely lehetővé teszi a vészhelyzeti üzenetek küldését akkor is, ha a mobil- és WiFi-kapcsolat nem elérhető. Az Apple azt állítja, hogy a funkciót nyílt tereken való használatra tervezték, ahol az égboltra tiszta rálátás van, így a teljesítményt befolyásolhatja, ha fák vagy épületek vannak a közelben. A mobilkommunikációs vakfoltokban az applikáció közvetlen kapcsolatba lép az elérhető legközelebb lévő kommunikációs műholddal, a S.O.S üzenet így garantáltan eljut a földfelszíni átjátszókon keresztül a riasztási központba.

Az alábbi videóból kiderül, hogyan is működik a vészjelző:

Némileg árnyalja a képet, hogy a hivatalos bejelenté szerint a műholdas kapcsolat egyenlőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában lesz elérhető, igaz ott minden iPhone 14 modell számára, függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldi illetékességű a készülék használója.

(via & via)

2022.09.08.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+