MojAndroid
(x) hirdetés

A Google állítólag követi az Apple TV-t és az Amazon Prime Video-t, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a YouTube „csatornaáruházán” keresztül más streaming szolgáltatásokra is előfizessenek.

A Wall Street Journal értesülései szerint a YouTube egy online áruház indítását tervezi streaming videoszolgáltatások számára, és már meg is újította a tárgyalásokat a platformban való részvételről.

Ez a „csatornaáruház” – ahogyan belsőleg emlegetik – „már idén ősszel” indulhat, és a YouTube „legalább 18 hónapja” dolgozik a projekten. Ez meglepően hosszú fejlesztési időszak, tekintve, hogy a YouTube TV már rendelkezik ezzel a képességgel az HBO, AMC+ és a Swowtime esetében.

A Google azt reméli, hogy az új YouTube-csatorna áruház népszerű marketinges megoldás lesz a streaming szolgáltatók számára, mivel a fogyasztók ingyenesen nézhetik meg a műsorok vagy filmek előzeteseit a YouTube-on, majd egyszerűen előfizethetnek a szolgáltatásra.

A YouTube persze tárgyal az előfizetésekből származó bevétel megosztásáról a streaming partnerekkel, bár a feltételek nagyon eltérőek lehetnek a különböző szolgáltatóknál, egy a helyzetet jobban ismerő informátor szerint. A végfelhasználók számára a YouTube csatornaáruházán keresztüli előfizetés előnye a Google videostreaming infrastruktúrájának egyszerűsége és stabilitása, hiszen vitathatatlanul a Youtube rendelkezik a legjobb és legkonzisztensebb videólejátszóval. Kérdés, hogy ezzel egyidőben az apphoz is hozzányúl-e a Google, hiszen ezzel az új szolgáltatással a már eleve zsúfolt alkalmazás csak még zsúfoltabb lesz.

(x) hirdetés
2022.08.15.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+