MojAndroid
(x) hirdetés

Valóra vált utópia? 2019-ben a Samsung a világon elsőként dobta piacra az összehajtható mobiltelefonokat, ezzel egy egészen új korszakot nyitva a készülékek történetében. A forradalmi újítás népszerűségét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a 2021-es eredmények, miszerint a vállalat addigra közel 10 millió összehajtható mobiltelefont forgalmazott, ami 300%-os iparági növekedést jelent 2020-hoz képest. Ezek a telefonok úgy tűnik, napról napra hódítják meg a piacot, de vajon átmeneti divatról van szó vagy épp újraírják a mobiltrendek jövőjét?

A világ a mobiltelefonok elterjedése óta nem csak kitágult, de össze is kapcsolódott. Online-ak lettünk és napjainkra már nem csak személyes kapcsolataink, de munkánk, szórakozásunk, a tanulás, vásárlásaink, a tájékozódás, sőt még a sport is telefonunkhoz köt szinte mindannyiunkat. Ezekhez a változó és megnövekedett igényekhez kellett alkalmazkodniuk mobiltelefonjainknak.

Milyen az ideális mobiltelefon?

Régebben az volt az elsődleges cél, hogy minél kisebb legyen egy készülék – a hordozhatóság szempontjából –, mára azonban nélkülözhetetlen a nagyobb méretű, lapos kijelző. A Samsung fejlesztői azon a gondolatmeneten indultak el a fejlesztés során, hogy hogyan lehetne ötvözni ezt a két, merőben eltérő, de létező igényt. Tíz évvel később, számos korábban megoldhatatlannak hitt technikai akadályt leküzdve, bemutatták első összecsukható telefonjukat. Ezzel teljesen új, korábban soha nem tapasztalt élményeket hoztak be az okostelefonok világába.

A jót könnyű megszokni

A Galaxy Z Fold és a Galaxy Z Flip egyre nagyobb teret hódítanak a teljes okostelefon-piac tekintetében. Tavaly a Flip tette ki a Galaxy összehajtható telefonjai forgalmának 70%-át. A Flip-felhasználók – elmondásuk szerint – más szemszögből látják a világot az új fotózási mód segítségével, valamint szeretik, hogy készülékeik merész színeivel, egyedi megjelenésével önmagukból is kifejezhetnek valamit. A Fold felhasználói pedig előnyben részesítik a kétszeres méretű képernyő multitasking képességét, melynek segítségével hatékonyabbak és gyorsabbak lehetnek. „Mindkét összehajtható modellünk felhasználói lelkesen fogadták azt, amit létrehoztunk. Az ő visszajelzéseik a legnagyobb motivációnk a további fejlesztésekhez. Elkötelezettek vagyunk az úton, amelyen a mobil innováció új lehetőségeit keressük. Fejlesztőink a legfontosabb forrásból – a Galaxy-felhasználóktól – merítik az ihletet, hogy lehetőségeink határait feszegessük” – mondta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke.

Úgy tűnik, az összehajtható készülékek formálják a jövő mobiltrendjeit, a Samsung pedig továbbra is innovációi segítségével kíván lépést tartani a változó fogyasztói igényekkel.

2022.08.10.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+