MojAndroid
(x) hirdetés

Sokan az Android Auto-t használják telefonuk kezeléséhez miközben a volán mögött ülnek, számukra fontos lehet, hogy a Google a jövőben emeli az Android Auto eléréséhez szükséges követelményeket, vette észre a 9to5Google.com

Az Android Autohoz az indulás óta csak egy 6.0 Marshmallow vagy újabb verziót futtató Android telefon, valamint egy kiváló minőségű USB-kábel és egy, a platformmal kompatibilis autó vagy fejegység volt szükséges.

Most ez változik.

A Google részéről a „Get Started with Android Auto” támogatási oldal csendes frissítése felfedi, hogy a platformra már magasabb követelmények vonatkoznak. A jövőben az Android Autohoz Android 8.0 Oreo vagy újabb rendszert futtató okostelefonra lesz szükség. Érdekes, hogy a hivatalos Android Auto webhelyen továbbra is a 6.0 szerepel a legalacsonyabb elfogadható verzióként, a támogatási oldal webarchívumában pedig 2022 májusában továbbra is a Marshmallow szerepel.

Android Auto követelmények (2022. július)
– Android 8.0 (Oreo) és újabb verziójú Android telefon és az Android Auto alkalmazás legújabb verziója.
– Kompatibilis autó. Ellenőrizze, hogy autója vagy hifije kompatibilis-e az Android Auto szolgáltatással.
– Kiváló minőségű USB kábel

A statisztikák szerint 2022 májusától az Android Marshmallow-t csak az aktív Android-eszközök körülbelül 4%-án használta, az Oreo-s aktív eszközök 11-12%-ot tesznek ki. Az újabb verziók, az Android 9-től az Android 12-ig fut az eszközök legnagyobb részén, az Android 11 pedig az aktív eszközök közel 30%-án.

A változásokat az magyarázhatja, hogy így a Google így olyan funkciókon dolgozhat a jövőben, ami nagyobb rendszer specifikációt követelnek meg, ilyen lehet  például a közelgő „Coolwalk” funkció megújulása is.

Eközben az Android Auto Wireless követelményei változatlanok maradnak. A platform adott verziójához Android 9.0 vagy újabb verzióra lesz szüksége a Google Pixel vagy bizonyos Samsung okostelefonokon, Android 10.0 minden Google Pixel és Samsung hardveren, valamint Android 11.0 minden más gyártó esetében. Természetesen szükség lesz egy kompatibilis fejegységre vagy egy Android Auto vezeték nélküli adapterre is.

(x) hirdetés
2022.08.05.

Ezeket már olvastad?

+