MojAndroid
(x) hirdetés

A Samsung Galaxy telefonjait egy rendkívül hasznos új képességgel kezdte el felvértezni. A cég által “Javítás Mód”-nak hívott állapotban a készülékek csak igen korlátozottan engednek hozzáférést a rajtuk tárolt adatokhoz – így pl. a fotók vagy üzenetek listázására sincs mód, és az alkalmazások közül is csak azokat lehet futtatni, amik már gyárilag is rajta voltak.

A funkció célja – mint neve is mutatja -, hogy a felhasználók részlegesen zárolhassák a telefonokat a kíváncsi szemek elől addig, amíg pl. beadják javításra azokat egy szervizbe, így mások nem férhetnek hozzá privát fotókhoz és üzenetekhez, vagy más érzékeny információkhoz.

Az új módba a telefonokat beállításaik között lehet átváltani, amit követően azok újraindulnak, de immár csak a szóban forgó, korlátozott hozzáférést biztosítják az alkalmazásokhoz és adatokhoz. A javítás befejeztével aztán a felhasználó ujjlenyomata vagy más azonosítója segítségével feloldhatja a korlátozást, aminek hatására a készülék ismét újraindul, helyreállítva a normális működést.

a Javítás Módot a Samsung nem csak új telefonjaiban teszi elérhetővé, hanem egyes régebbi készülékein is, ha azok még kapnak frissítéseket. Így pl. első körben a Samsung Galaxy S21 fogja megkapni az újdonságot, de később más modellekre is megérkezhet majd.

(via)

(x) hirdetés
2022.08.01.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

+