MojAndroid
(x) hirdetés
A Ferrari bejelentette, hogy 2023 és 2026 között 15 új modellt fog piacra dobni. Emellett az olasz gyártó azt is nyilvánosságra hozta, hogy a V12-es motorral hajtott Purosangue SUV-t idén szeptemberben fogják hivatalosan bemutatni, míg az első tisztán elektromos Ferrarit 2025-ben leplezik le. A tervezett időszakban egy hiperautó is érkezni fog.

2026-ra a kínálat 40 százalékát a belső égésű motoros, 60 százalékát pedig hibrid és teljesen elektromos modellek fogják adni. A villanymotorokat házon belül, Maranellóban tervezik, illetve kézzel készítik és szerelik majd össze, hogy egyedülálló vezetési élményt biztosítsanak. A cél az, hogy a Ferrari kínálata 2030-ra 20 százalékban belső égésű motoros, 40 százalékban hibrid, és ugyancsak 40 százalékban tisztán elektromos autókból épüljön fel.

Az első teljesen elektromos Ferrarit 2025-ben mutatják be. A cég központjában kézzel készített akkumulátormodulokat az autók alvázába építik. A fejlesztés során a jármű tömegének csökkentésére, a teljesítmény növelésére és az egyedülálló vezetési élmény megteremtésére kiemelt hangsúlyt fektetnek.

(forrás)

2022.06.21.

Ezeket már olvastad?

+