MojAndroid
(x) hirdetés

A nagy szolgáltatókat nézve a tavaly benyújtott fogyasztói panaszok több mint fele a Vodafone-hoz kötődik, derül ki a Budapesti Békéltető Testület jelentéséből, írja a HWSW. Az ügyfelek elégedetlensége azután fokozódott, hogy megtörtént a Vodafone-UPC felvásárlás, nyáron pedig ügyfélkezelő-rendszerét is átállította a cég, ami miatt szintén nehezítette a zökkenőmentes ügyintézést.

Tavaly összesen 300 elektronikus hírközlési tárgyú ügy került a Budapesti Békéltető Testület elé, amikről a testület a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz tartozó Média- és Hírközlési Biztossal is egyeztetett. Az ügyek több, mint fele a fogyasztók javára dőlt el, és megszüntetésekre azért került sor, mert az ügyfelek és a vállalkozások már a meghallgatás előtt meg tudtak állapodni, a telekommunikációs cégek gyakran hajlandóak egyezséget kötni.

Ahogy a beszámolóból kiderül: a legtöbb panaszt (144) a Vodafone-nal szemben nyújtották be, miután a cég felvásárolta a UPC-t, 20 százalékkal nőtt meg a panaszok száma, és jellemzően a korábbitól eltérő, rosszabb minőségű szolgáltatásnyújtást emelték ki. A késedelmes hibaelhárítás, a modem- és set top boksz cserék és az elérhetetlen ügyfélszolgálat voltak a leggyakoribb problémák.

A Vodafone-t a Magyar Telekom (88), a Telenor, illetve Yettel (32), majd a UPC Magyarország (10) követi. A Digivel szemben 4 panasz volt.

A Budapesti Békéltető Testület a szolgáltatóknak azt javasolta a hatékonyabb működés érdekében, hogy az egységes panaszkezelés mellett kiemelten fontos, hogy értesítsék ügyfeleiket arról, mit intézhetnek az applikációkon keresztül, számhordozás esetén pontos és alapos felvilágosítást kell nyújtani a kötbér feltételeiről.

2022.06.14.

+