MojAndroid
(x) hirdetés

Amely megváltoztathatja a villanyautók töltését.

Az elektromos járművek és önvezető rendszerek rohamos fejlődésének köszönhetően a Honda mérnökei egy roppant érdekes fűnyírót készítettek, olyan technológiával, amelyet minden bizonnyal a jövő elektromos autóiban is alkalmazni lehet majd.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott szabadalmi dokumentumokból kiderül, hogy a Honda egy olyan okos autonóm fűnyírón dolgozik, amely ha munka közben érzékeli, hogy az akkumulátor lemerült, képes önmagától megkeresni és eljutni a legközelebbi töltőpontig.

Ez még önmagában nem jelent újdonságot, hiszen több cég kínál már öntöltő fűnyírót. A japán gyártó szabadalma azonban igyekszik javítani a töltés módját. Az esőből vagy nedves fűből származó nedvesség ugyanis akadályozhatja a töltést, ami számos problémát okozhat – a Honda célja, hogy kiküszöbölje a nedvesség okozta töltési fennakadásokat.

Egy ilyen fűnyíró kialakítása tartalmaz egy süllyesztett részt, ahová a töltő csatlakozik. A szabadalom részletesen kidolgozza a dokkolást és leírja, hogyan lenne képes ez a megoldás a potenciálisan káros nedvesség elvezetésére. De miért is fontos ez?

Nos, minden bizonnyal ez a kialakítás a Honda jövőbeli önvezető elektromos járműveiben is megjelenhet majd. Mivel az önvezető taxik mára valósággá váltak, ezeknek a járműveknek a technológiára fog segítséget nyújtani abban, hogy mikor és hol töltsék fel az akkumulátoraikat. Így emberi felügyelet nélkül kell biztosítani az optimális töltési körülményeket úgy, hogy elkerüljük a nemkívánatos események bekövetkezését. Emellett az újratervezett töltőport megóvhatja a drága berendezéseket a szándékos vagy egyéb sérülésektől is.

További e-autós cikkekért kattints az Alapjáratra!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

2022.06.13.

+