MojAndroid
(x) hirdetés

Megjelenése óta hatalmas népszerűségnek örvend a Razer cég Kishi névre keresztelt, hordozható Androidos játékvezérlője, amely bármilyen USB-C csatlakozóval rendelkező mobilból mindössze pár mozdulattal kézi konzolt varázsol. Emiatt aztán a legkevésbé sem meglepő, hogy a fejlesztők nem ültek a babérjaikon, hanem gőzerővel fejlesztették a második generációt, mely június 8-ától már meg is vásárolható.

A frappánsan csak Kishi V2-nek keresztelt utód sokkal áramvonalasabb megjelenést kapott, ráadásul a gyártó figyelembe vette a felhasználói visszajelzéseket, hisz a legtöbb panasz a markolat anyaga miatt érkezett, lévén hosszabb használatot követően csúszóssá vált, ez pedig erőteljesen rontotta a felhasználói élményt. Az új modell oldalain azonban már egy texturált, gumis felület található, amely ezt a problémát maximálisan kiküszöböli.

Szerencsére a fejlesztések sora ezzel közel sem ért véget. A telefon tokba történő behelyezésének módján is változtattak, a V2 esetében ugyanis már egy rugós mechanizmus biztosítja ezt a műveletet, amit ugyan egy kicsit szokni kell, ám ez jóval kíméletesebb mód, mint az előd esetében alkalmazott rögzítő lemezes megoldás. Arról, hogy bármilyen készülékkel kényelmesen és zökkenőmentesen használhassuk a vezérlőt, a cserélhető gumibetétek gondoskodnak, így tényleg csupán másodpercek szükségesek a használatba vételhez.

A főbb vezérlőelemeket tekintve is számtalan változás történt. A Razer ugyanis nem csupán a joystick stílusán igazított, de módosítottak a gombok elhelyezésén is, sőt, a ravaszok is átdolgozásra kerültek, olyannyira, hogy mindkét oldalra került egy-egy új gomb is. A második generációs Kishi így egyszerre idézi az Xbox kontrollerek asszimmetriáját és a Nintendo Switch látványvilágát.

Az új modell mellé új szoftver is dukál – név szerint a RazerNexus -, amelynek a segítségével jó pár beállítás testreszabható és az új vezérlőelemekhez is itt tudjuk hozzárendelni a megfelelő parancsokat.

Összességében remek újításokkal rukkolt elő a Razer a második generációs Kishi esetében, és az árcédula ismeretében – melyen száz dollár szerepel – kitűnő vételnek és méltó utódnak tűnik.

2022.06.11.

+