MojAndroid
(x) hirdetés

Ugyan Apple, de annyi újdonság érkezik hamarosan az iOS 16-al, hogy muszáj kiemelni pár érdekes megoldást.

iOS 16-on és a macOS Venturán lesz majd elérhető az Apple Rapid Security Response funkciója, amely az ígéretek szerint automatikusan telepíti majd a biztonsági frissítéseket az operációs rendszer teljes frissítése és a készülék újraindítása nélkül. A funkció célja, hogy elkülönítse a rendszeres szoftverfrissítéseket a kritikus biztonsági fejlesztésektől, amelyek a kiadást követően így azonnal települhetnek az eszközökre.

A Rapid Security Response mellett az Apple egy további biztonsági funkciót is bejelentett az éves Worldwide Developers Conference (WWDC) rendezvényen, amely nem más, mint hogy a beépített „Jelszavak” szolgáltatás támogatni fogja a harmadik féltől származó kétfaktoros hitelesítő alkalmazásokat. Ezen felül az iOS 16 lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy módosítsák jelszavaikat a Safari által javasolt erős jelszavakra, amivel könnyedén lehet alkalmazkodni a weboldal-specifikus jelszókövetelményekhez, valamint az alkalmazásoknak ahhoz is külön engedélyt kell majd kérniük, hogy hozzáférhessenek a vágólap tartalmához.  Hasonló engedélykérési változtatások lesznek tapasztalhatók az USB-C és a Thunderbolt tartozékok esetén is.

Az Apple végül azt is megerősítette, hogy a Safari böngésző támogatni fogja a jelszómentes bejelentkezést, helyette TouchID vagy FaceID használatával lehet majd bejelentkezni a webes portálokra.

(forrás)

2022.06.08.

Ezeket már olvastad?

+