MojAndroid
(x) hirdetés

A Google nemrég bejelentette, újragondolták az autós szolgáltatásuk megjelenését, a frissítés piacra dobásával pedig részben a biztonságot is szolgálni szeretné a cégóriás.

Valamikor a nyár folyamán kerülhet a felhasználókhoz az Android Auto frissítése, mely új megjelenésével több információt mutat majd egyidőben a kijelzőn. A frissítés elsődleges célja, hogy a sofőr figyelmét a lehető legkevesebb ideig terelje el a multimédia, így a Google az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy dolgozta át a rendszerét, hogy vezetés közben minden egyetlen mozdulatra legyen.

Az évek során megfigyeltük, hogy leginkább a navigáció, a kommunikáció és a média felületeket használják a felhasználóink az autóikban, ezért az Android Auto új megjelenésének kidolgozásakor arra törekedtünk, hogy ez a három funkció kézközelben legyen.”-írta a Google közleményében

A gyakorlatban – a közzétett videó tanúsága szerint – a rendszer egyidőben jeleníti meg a zenelejátszó, a navigáció és a chat ablakokat. A Google Assistant segítségével pedig előre beprogramozott válaszokat is elküldhetünk, de természetesen le is diktálhatjuk az üzenetet, illetve az algoritmus is kínál válaszlehetőségeket az üzenet tartalmától függően. A Google gondolt a villanyautósokra is: a frissítés után a Tubi és az Epix Now is felkerült a támogatott alkalmazások listájára, így még több streaming szolgáltató kínálatát élvezhetik a felhasználók, míg autójuk töltőn van.

(forrás)

2022.05.30.

Ezeket már olvastad?

+