MojAndroid
(x) hirdetés

A Lurdy Házban nyitotta meg nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában első saját üzletét a konkurensek által irigyelt sebességgel bővülő Realme. A vállalat okostelefonok mellett sok mást is gyárt.

Egy év alatt 548 százalékos növekedést ért el az okostelefonok piacán Európában a Realme, így már az ötödik legnépszerűbb gyártó a kontinensen. Bár a gyors növekedés mögött egy viszonylag alacsony bázis állt, de azért jelentős eredmény: igen sok okostelefon-márka megirigyelné, ha ilyen sebességgel bővülne felhasználói tábora.

Önmagában ennyi már bőven indokolná, miért is kezd bele fizikai üzlethálózat kiépítésébe a 2018-ban alapított vállalat, de azért a Lurdy Házban lévő üzletbe lépve látszik, hogy jóval többről van szó.

A legfontosabb termékkategóriát persze valóban a mobilok jelentik, melyek közül is az aktuálisan legjobb a Realme GT 2 Pro, mellyel a feltörekvő gyártó Magyarországon 300 ezer forintért kínál olyan specifikációkat, amilyeneket konkurensei 450-500 ezer forintért szoktak. Ez mutatja a gyártó filozófiáját, illetve azt, hogy az árfegyver alkalmazásával kívánja felvenni a harcot konkurenseivel. Ez különösen manapság lehet működőképes, amikor nem tud úgy elmenni az ember egy élelmiszerboltba sem, hogy a sorban állók legalább egyike ne arról beszélne, micsoda drágulás van a világon.

De a mobilok mellett nemcsak azok kiegészítői – mint vezetékes és bluetoothos fülhallgató, okosóra – találhatók meg a cég portfóliójában. A 62 négyzetméteres budapesti Realme store polcain szombaton láttunk okos LED-izzót, okostelevíziót, robotporszívót, laptopot és okoskamerát is.

A vállalat első üzlete 2020 augusztusában nyílt meg Indiában, majd tavaly az is kiderült, hogy 300 új bolt nyitása van tervben. Ebben a sorban az első európai üzlet a Lurdy Ház földszintjén található egység, melynek szombati, jelentős akciókkal indító első napján a nyitásra már több mint száz ember állt a sorban.

(forrás)

2022.05.30.

Ezeket már olvastad?

+