MojAndroid
(x) hirdetés

A robotporszívó kiváltja-e a hagyományos porszívót?

Ez a kérdés már többször, több különböző közösségi médiás csoportban előkerült és innen vettük most mi is az ötletet, hogy foglalkozzunk ezzel a témával.

Megválaszolása azonban korántsem egyszerű, hiszen sok tényezőtől függ. Ahhoz, hogy a lehető legjobban körbejárjuk ezt a kérdést, két dolgot is figyelembe kell venni:  az otthonod adottságait, és tisztán tartandó felületeket.

Nézzük először az adottságokat!

Ha a Te esetedben a padló, a parketta, illetve kisebb szállal rendelkező szőnyegek takarításáról van szó, akkor tulajdonképpen akár ki is válthatja a hagyományos porszívózást egy robotporszívó.

Ehhez azonban fontos olyan alapvetéseket betartani, hogy:

Biztosítod számára az akadálytalan közlekedést, tehát mindig el van rámolva minden az útjából. Az apró játékoktól az olyan bútorokig, amelyben el vagy fennakadna a gép. A kisebb tárgyakat is mindenképp össze kell szedni a robotporszívóval való takarítás előtt, mert megpróbálhatja felszívni, és vagy „elhajigálja „ (ez a jobbik verzió, ami történhet) vagy beleakadhat a tárgy a kefébe és egyszerűen megáll.

mindig hadra fogható állapotban van, azaz, mindig alaposan ki van takarítva a kefe (különös tekintettel a hosszú hajszálakra), a portároló tartálya stb. Ellenkező esetben veszít a hatékonyságából, ami nem a berendezés hibája, egyszerűen ugyanúgy viselkedik ilyenkor, mint egy rendes porszívó.

az előbbi ponthoz kapcsolódik az is, hogy bizonyos elemeit elhasználódás esetén cseréled.

Az otthonod méretéhez optimálisan a legjobb kapacitású eszközt választod.

Ha nemcsak a padló és a szőnyegek porszívózásáról van a Te esetedben szó, hanem például: kanapéról, matracról, fotelről stb., akkor egyértelműen szükséged lesz hagyományos vagy rúdporszívóra is. Különösen akkor, ha kisállat vagy gyermek is van a lakásban, mert önmagában egy robotporszívó nem lesz akkor elegendő.

Persze ilyenkor sem kell elvetned az ötletet, hogy beruházz egy ilyen masinára, mert hatalmas segítségedre lesz a takarítási rutinodban, ráadásul elképesztő mennyiségű időt is tudsz a használatával spórolni magadnak.

Szóval, mielőtt megreformálnád a takarítási eszközeidet, érdemes átgondolnod és körüljárnod, hogy az otthonodban pontosan miket és hogyan szeretnél tisztán tartani, mert ha megvannak a válaszok, a döntésed is sokkal egyszerűbb és egyértelműbb lesz.

Xiaomishop.hu

2022.02.19.

+