MojAndroid
(x) hirdetés

A japán cég forradalmi áttörést vár a szilárdtest-akkumulátorok érkezésétől.

A Nissan a következő öt év során több mint 17,6 milliárd dollárt invesztál palettájának villanyosításába, és az évtized végéig 23 új modellt tervez piacra dobni világszerte. Mindezek mellett pedig forradalmi áttörésre készül a szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésében.

Makoto Uchida, a Nissan vezérigazgatója hétfőn ismertette a vállalat következő évekre vonatkozó céljait, és bemutatta a japán autógyár Nissan Ambition 2030 névre keresztelt, hosszútávú jövőképét. Az előadás során három vadonatúj tanulmányautó látványtervét is prezentálta, melyek előrevetítik a cég villanyautóinak következő generációját.

A koncepciók között szerepel egy kompakt, tisztán elektromos pickup, a Surf-Out, egy karcsú, golyóformájú, nyitott tetős, sportos modell, a Max-Out, valamint a Hang-Out szabadidő-autó. A tervek szerint mindhárom autó az új generációs szilárdtest-akkumulátorral fog működni, ami a Nissan szerint nemcsak kisebb és könnyebb lesz a jelenlegi energiatároló egységeknél, de kreatívabb tervezést, illetve az utastér jobb kihasználhatóságát is lehetővé teszi.

A cikk az alapjarat.hu oldalán folytatódik!

Ez a cikkajánló az Alapjárat.hu-val való együttműködésünknek köszönhetően jelent meg.

(x) hirdetés
2021.12.01.

Ezeket már olvastad?

+